Jak uplést pomlázku? Návod krok za krokem, který zvládne každý

Video se připravuje ...
Jak uplést velikonoční pomlázku krok za krokem
VIDEO: abecedazahrady.cz/bpž
Sdílej na facebooku
16. dubna  2019 
 06:00

Samozřejmě můžete ji za pár korun koupit na každém velikonočním trhu nebo ve stánku v podloubí. Jenže pokud se chcete před dětmi vytáhnout nebo prostě udělat něco vlastníma rukama, upleťte si pomlázku vlastní. Není to zdaleka tak složité, jak se může zdát. 

Tohle video vám zachrání čest před vlastními potomky. Dokážete podle něj uplést symbol lidových Velikonoc: pomlázku, která bude jako od profesionála. Sami si přitom zvolíte velikost i mašle na ozdobu. Mimochodem – je nejvyšší čas vyrazit na potřebné proutí. 

Vrba už raší, což není ideální, ale i tak byste to měli zvládnout. Podívejte se na náš návod, jak uplést pomlázku z osmi proutků. Každopádně proutky musíte nejdříve namočit. 

Jeden z prutů asi metr dlouhých nožem rozpůlíme, abychom si vyrobili část na omotávání rukojeti pomlázky. Poté si připravíme osm stejně dlouhých a silných prutů. Na konci vložíme asi palec od spodního konce omotávací část a začneme omotávat půlený prut směrem ke špičce pomlázky. Délka vznikající rukojeti by přitom neměla být větší než 12 centimetrů. Přečnívající pruty pod držadlem uřežeme.

Doktor natočil "něžný" císařský řez. Neuvěřitelné záběry, jaké jste ještě neviděli

Doktor natočil "něžný" císařský řez. Neuvěřitelné záběry, jaké jste ještě neviděli

Někdy jsou ženy po císaři smutné, že dítě neporodily přirozenou cestou, ovšem i císařský řez může být nezapomenutelný. Třeba jako ten, který vidíte…celý článek

Jak dále? Pomlázku pak splétáme špičkami prutů směrem k sobě. Svazek prutů rozdělíme ve vějíři na polovinu. Do každé ruky vezmeme jednu půlku prutů, tedy čtyři. Proutek, který je nejvýše nahoře u jedné strany, vložíme mezi proutky na druhou stranu a spodem ho vrátíme zpět na svou stranu, úplně však dolů. Totéž opakujeme zcela zrcadlově na druhé straně a střídáme pravidelně levou a pravou stranu vějíře prutů.

Pozor, proutky držíme při splétání co nejníže a utahujeme je směrem od sebe do stran. Na konci mezi pruty zapleteme provázek, kterým pomlázku pevně svážeme. 

Video se připravuje ...
Jak uplést velikonoční pomlázku krok za krokem • VIDEO: 

Jak rostou děti Anny Geislerové, Leony Machálkové či Ivety Bartošové? Podívejte se!

Jak rostou děti Anny Geislerové, Leony Machálkové či Ivety Bartošové? Podívejte se!

Zatímco některé celebrity se snaží, aby se jejich děti před objektivy moc neobjevovaly, jiné je prezentují jako nedílnou součást svého života a běžně…celý článek

6 věcí, kterými rodiče škodí pohybovému vývoji nejmenších dětí

6 věcí, kterými rodiče škodí pohybovému vývoji nejmenších dětí

Už aby lezlo, sedělo, chodilo, běhalo... Rodiče i prarodiče se radují z každého pokroku dítěte. A snaží se mu v tom napomáhat, ovšem poměrně často…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku