Má vaše dítě velkou hlavu? Radujte se, podle odborníků bude chytré a úspěšné!

Má vaše dítě velkou hlavu? Radujte se, podle odborníků bude chytré a úspěšné!
...
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
29. září  2016 
 06:00

Nová studie publikovaná nedávno v časopise Molecular Psychiatry naznačuje, že čím větší hlavu dítě má, tím bude v budoucnu chytřejší a úspěšnější. No, tím se to vysvětluje. Mé děti měly krásné malé hlavičky a zatím to vypadá, že z nich nositelé Nobelovy ceny nebudou. I když, kdo ví. Já bych to tak žhavě neviděla.

Prý jde o velikost lebky, která určí, jak úspěšné může dítě v pozdějším životě být. Výzkumníci zkoumali spojení mezi IQ, geny a zdravotním stavem a údaje získali od půl milionu jednotlivců ve věku mezi 37 a 73 lety. Brali v úvahu jejich fyzický stav, krev, moč, sliny a genetické vzorky, které jim odebrali v letech 2006 až 2010. Výzkum probíhal ve Velké Británii.

Zlatíčka: Hlasování už začalo! A vy stále můžete poslat fotku dítěte a vyhrát desítky tisíc

Zlatíčka: Hlasování už začalo! A vy stále můžete poslat fotku dítěte a vyhrát desítky tisíc

Tak, a je to tady! Právě dnes – v pondělí 26. září – začíná internetové hlasování soutěže Zlatíčka 2016, ze kterého můžete poslat svého favorita  do…celý článek

Při analýze dat 100 tisíc Angličanů také zjistili, že lidé, kteří měli jako kojenci obvod hlavy větší, než je průměr (asi 34 až 35 cm), získali v dospělosti častěji akademický titul a měli lepší výsledky v IQ testech. Studie uvádí, že výsledky ukazují na značnou souvislost mezi genetickou etiologií, velikostí mozku a kognitivními schopnostmi. Samozřejmě že vliv mají i výchova, vzdělání obou rodičů, celkové životní prostředí a další faktory, jež pomáhají ovlivňovat intelekt dítěte, ovšem tahle studie ukazuje i nové souvislosti.

No schválně, jakou hlavu měly vaše dnes už dospělé děti? 

6 příšerných věcí, které lidi dělají poté, co se matky vrátí domů z porodnice

6 příšerných věcí, které lidi dělají poté, co se matky vrátí domů z porodnice

Právě jste porodila a jste vyčerpaná. Fyzicky, psychicky a hormony s vámi cloumají horem pádem. Samozřejmě taky zažíváte euforii a blaženost s vaším…celý článek

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku