Chcete, aby vaše děti jedly zeleninu? Zkuste triky Jessiky Alby nebo Kate Winslet

Zkoušet to znovu a znovu: To je podle Jessiky Alby model, jak děti naučit milovat zeleninu
Foto: instagram
Sdílej na facebooku
11. března  2016 
 06:00

Zelenina by měla tvořit podstatnou část jídelníčku pro děti i dospělé. Obsahuje řadu důležitých vitaminů a minerálů, vlákninu, navíc po ní člověk netloustne. Ne všechny děti jsou ale ze zeleniny nadšené. Jak se s tím vypořádávají slavné maminky? Jaké triky používají na to, aby jejich děti snědly zeleniny dostatek?

Jessica Alba: Alespoň jeden kousek

Jessica Alba má jednu z nejobdivovanějších figur v Hollywoodu. Po porodu dvou dcer Honor a Haven se podle svých slov cítí mnohem lépe než dříve. "Dřív jsem hodně řešila každou nedokonalost, ale teď si říkám: takhle to prostě je a to je celé," říká na adresu své postavy.

Zkoušet to znovu a znovu: To je podle Jessiky Alby model, jak děti naučit milovat zeleninu
Zkoušet to znovu a znovu: To je podle Jessiky Alby model, jak děti naučit milovat zeleninu
Autor: instagram
Sama nedá dopustit na pohyb a zdravou stravu a to samé chce naučit i své děti. "Na zeleninu prostě nedám dopustit. O některé děti pochopitelně tvrdí, že jim nechutná. Moje strategie je: alespoň jeden kousek. A pak, za týden nebo za dva, jim dám tu samou zeleninu znovu. A zase by měly sníst alespoň trochu. Takhle to budu dělat pořád, dokud nepřijde ta chvíle, kdy jim začne chutnat," říká herečka. "U nás to není o tom, jestli jíst nebo nejíst. U nás je to: jez, nebo budeš mít fakt velkou potíž."

Kate Winslet: Rádi vaříme spolu

Zdravá strava a zdravý vztah ke svému tělu jsou důležité také pro herečku Kate Winslet a totéž chce naučit své děti. Jde na to přes vaření, které prý obě děti baví: "Nebudu je do ničeho nutit. Chci jim ukázat cestu, jak by si zdravé jídlo mohly oblíbit," říká herečka. Sama nechce, aby děti měly na své tělo přehnané nároky a aby se příliš nechaly ovlivňovat okolím. I proto svým dětem zakázala používat sociální média. "Je mi líto dětí, jejichž mámy sedí v kavárně, zatímco ony si naproti nim hrají na mobilu nebo na tabletu. Nechte děti lézt po stromech, nechte je běhat venku," vzkazuje ostatním, sama přesvědčená, že právě sociální média jsou zdrojem anorexie a dalších problémů s přijmem potravy.

Nejhorší jídla pro vaše děti: Cereálie k snídani a pitíčka na žízeň

Nejhorší jídla pro vaše děti: Cereálie k snídani a pitíčka na žízeň

Mnoho lidí se dušuje, že by svým dětem nic nezdravého nedali. A vyjmenují věci, které jejich potomci nedostávají coby škodlivé: hranolky, hamburgery,…celý článek

Zarputilá bio matka Nicole Richie

Nicole Richie je zdravou stravou doslova posedlá a prý se doma kvůli tomu hádá s manželem. Jejich děti Harlow a Sparrow nemají na vybranou.
Nicole Richie je zdravou stravou doslova posedlá a prý se doma kvůli tomu hádá s manželem. Jejich děti Harlow a Sparrow nemají na vybranou.
Autor: profimedia.cz

"Ne" není odpověď pro herečku Nicole Richie. Po porodu se jí úplně přehodily hodnoty – místo zábavy a večírků je teď posedlá zdravou stravou. I když se ještě před časem nechala slyšet, že jí nevadí, když partner vezme děti někdy na pizzu, zdá se, že v poslední době je zdravou stravou doslova posedlá. Její děti údajně nejedí jinou zeleninu než tu, která jim vyroste přímo na vlastní zahrádce. Její urputnost je možná až příliš horoucí a podle všeho je hlavním zdrojem manželských neshod.

Jennie Garth: Zeleninu pěstujeme spolu

Herečka, která ztvárnila Kelly z Beverly Hills, se rozhodla jít příkladem nejen svým dětem, ale i ostatním. Sama zeleninu miluje a na zahradě ji se svými třemi dcerami – Lucou, Lolou a Fionou – také pěstuje. "Moc je to baví, hrabat se v hlíně a pak sníst to, o co se s láskou staraly," říká herečka. Aby byla vzorem i pro další děti, rozhodla se moderovat seriál o pěstování zeleniny. "Chtěla bych, aby ostatní věděli, co je na zelenině dobré, jak ji pěstovat, jak ji upravit tak, aby jim chutnala," říká Garth. I když má sama bohaté zkušenosti, samotnou ji překvapilo, kolik se toho při natáčení Garden Party dozvěděla nového a zajímavého. A nejmilejší zelenina? Chřest a hrachové lusky.

Sdílej na facebooku
Autor: is
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku