Tipy na vánoční výlety: Kam se dostanete zdarma a kde uvidíte speciální prohlídky?

  • Tipy na vánoční výlety: Kam se dostanete zdarma a kde uvidíte speciální prohlídky?
    Nevíte, kam o Vánocích vyrazit s rodinou? My vám rádi poradíme!
    Foto: Profimedia.cz
    Sdílej na facebooku
    23. prosince  2015 
     06:00

    Bramborový salát i polévku musíme mít u nás doma hotové už dnes, zítra jen osmažíme ryby. Protože jinak se tak jako každý rok chystáme na netradiční štědrodenní výlet s našimi kamarády, z něhož se vracíme až s počínajícím setměním. Rok co rok se vydáváme někam do Brd, kde si uděláme oheň, uvaříme polévku, navzájem ochutnáváme cukroví a vánočku a pijeme horký čaj, někdy i s rumem. Baví to děti i dospělé. Takže to je můj nejlepší tip na vánoční výlet. A jaké jsou nějaké další? 

  • Řád německých rytířů požádal 13. listopadu v rámci církevních restitucí o vydání zhruba 13.500 hektarů pozemků, zpět chce i některé budovy, mimo jiné hrady Bouzov
    Řád německých rytířů požádal 13. listopadu v rámci církevních restitucí o vydání zhruba 13.500 hektarů pozemků, zpět chce i některé budovy, mimo jiné hrady Bouzov
    Autor: ČTK

    I tento den mívají běžně otevřeno například zoologické zahrady – mnohé z nich nabízejí dokonce něco navíc. Ta brněnská už tradiční vánoční komentované krmení, v Ústí nad Labem zase lákají na vstupné zdarma, podobně jako pražský skleník Fata Morgana. 

  • Kam se vydat na Štědrý den?

    Na Štědrý den se konají i další originální akce, třeba speciální prohlídka hradu Bouzov nebo hledání Ježíška s rytířem Toulovcem v Litomyšli. Během Vánoc si můžete dopřát speciální vánoční prohlídky i jinde – třeba na zámku v Boskovicích, kde se konají 26., 27. a 28. prosince 2015, rezervace je nutná na tel. 732 388 007 nebo na  zamekboskovice@gmail.com. Podobnou atrakci nabízejí také zámek Sychrov, hrad Kost nebo Horšovský Týn. 

  • Speciální vánoční prohlídky na zámcích

    ...
    ...
    Autor: austria.info, Eurolines.cz, Wiener Christkindlmarkt, wien.info, nuernberg.de, chriskindlesmarkt.de, wien-bild.at, PROFIMEDIA.CZ

    Víte, že i o Vánocích jsou běžně otevřené adventní trhy? A to jak ty tuzemské, tak zahraniční ve městech, jako jsou Drážďany, Norimberk a Vídeň. Někde trvají až do Silvestra, někde do neděle před ním. A vy si je konečně budete moci v klidu užít. 

  • V klidu si zajděte na trhy

    ...
    ...
    Autor: archiv

    Oblíbeným zvykem pražských tradicemilovných rodin bývá návštěva Lorety na Pražském hradě. Tentokrát je ani tak neláká zvonkohra, jako spíše velký barokní kapucínský betlém v klášterním kostele Panny Marie Andělské. O Vánocích 2015/16 bude přístupný takto: ve dnech 25. prosince 2015 – 6. ledna 2016 10–17 h (kromě 31. 12. 2015, kdy je to pouze 10–15 h), ve dnech 7. ledna – 2. února 2016 pouze so+ne 14–17 h.

  • Za jezulátkem do Lorety

    Vánoční betlém na na náměstí Svobody v Brně.
    Vánoční betlém na na náměstí Svobody v Brně.
    Autor: Jiří Nováček, policie

    Vánoční betlém dneska stojí skoro na každém náměstí, ale existují i další, které stojí za zvláštní návštěvu. Jde třeba o živý betlém Hopsa, chlapci!, který bude k vidění v sobotu 26. prosince od tří hodin odpoledne ve Štramberku. Nebo unikátní dřevěný betlém v pražském kostele Panny Marie pod řetězem, který bude k vidění během následujícího víkendu. Od Štědrého dne do Nového roku je vystaven také keramický betlém z konce 20. století v pražském Chrámu svatého Víta. Měl být pouhým provizoriem, nakonec pro svou líbeznost zdomácněl. Velmi osobitě působí zejména netradiční ztvárnění klečící Panny Marie objímající děťátko v jeslích, které se dočkalo četných kopií. Celou výstavu betlémů pak najdete třeba na Moravskoslezském hradě v Ostravě. 

  • Betlémy, kam se podíváš

    Viděli jste už někdy představení skrývající se pod tajemným názvem Adventure Night? Ne? To je ale velká chyba. Tahle jedinečná noční show vás ani o studené zimní noci nenechá chladnými. Je to fantastická podívaná pro celou rodinu

    V zahraničních lyžařských střediscích jsou podobné akce běžné. Třeba v Rakousku se konají pravidelně už několik let. V Česku se letos 26. prosince večer uskuteční v areálu Relax & sport resort Dolní Morava. Čeká vás nezapomenutelná noční show, během které vám představí své umění instruktoři s nacvičenými demojízdami ve formacích nebo při freestyle exhibicích. Dále vystoupí žongléři s ohněm, vše bude doplněno o laserové a světelné efekty. Akce začíná ve 20.00 u lyžařského vleku Kamila naproti hotelu Vista. Na této jedinečné akci spatříte také naše zkušené rolbaře, kteří své stroje Pistenbully 600 roztočí v sehraném tanci, a maskota resortu Mamutíka na lyžích. Po skončení show proběhne zhruba hodinová after party přímo na svahu. Tím to ale zdaleka neskončí a párty se přesouvá do aprés ski Kulaté peklo v areálu U Slona, kde budou probíhat happy hours na vybrané drinky.

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku