Terezin blog: Co pro mě vlastně znamená úspěch?

Terezin blog: Co pro mě vlastně znamená úspěch?
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
15. ledna  2017 
 21:00

Odpověděly jste si někdy na otázku, co pro vás znamená úspěch? Pro každého může úspěch znamenat něco jiného. Někdo se cítí úspěšně, když dosáhne vysněné pracovní pozice. Pro jiného je to množství financí na účtu. Jiný se považuje za úspěšného, když vlastní značné hmotné statky. Pro dalšího je to šťastná a spokojená rodina. Nikdy se ale nebudu cítit vnitřně úspěšně, pokud bude nějaká oblast mého života markantně pokulhávat za jinou.

Naše představy o úspěchu mohou být velmi různorodé, ale obecně jsou za úspěšné jedince považovány osoby bohaté nebo mediálně známé. A i když jsem psala, že bychom se nikdy a s nikým neměly srovnávat, děláme to a v porovnání s těmito osobami se vidíme jako neúspěšné. Nejedná se ovšem o neúspěch jako takový, ale o problém s hodnocením sebe sama. A jelikož máme pocit, že ničeho takového nemůžeme nikdy dosáhnout, ani se o nic nesnažíme a neklademe si žádné cíle.

Proč se některé děti rodí vlasaté a jiné ne: A jaké vlasy jednou budou mít?

Proč se některé děti rodí vlasaté a jiné ne: A jaké vlasy jednou budou mít?

Mí první dva synové se narodili plešatí, takže byl dost velký šok, když ten třetí vypadal jako černovlasý hipík s takovým množstvím vlasů, že jsem…celý článek

Často ale lidé, kteří dosáhli vnějšího úspěchu (bohatství, dosažení kariérního postupu, značné hmotné statky, mediální známost, vliv a podobně), mají silné pocity vnitřní nespokojenosti. Naproti tomu lidé, kteří navenek příliš úspěšně nevypadají, žijí šťastný a vyrovnaný život. A to je pro mě přesně to gró úspěchu. Vyrovnanost. Když se totiž zaměřím například čistě na kariéru a nebudu spokojená v osobním a rodinném životě, nebudu si nikdy připadat úspěšně, i když to tak navenek může vypadat.

Terezin blog: Další díly čtěte ZDE

Zastavily jste se někdy a zeptaly se samy sebe, jak moc se právě v tuto chvíli cítíte být úspěšné, šťastné a spokojené? Řekly jste si někdy, co konkrétně pro vás úspěch znamená? Čeho všeho musíte v životě dosáhnout, abyste si připadaly úspěšné?

Úspěch není něco, co se dostaví samovolně. Musíme o něj usilovat, snažit se a zasloužit se o něj. V prvé řadě je zapotřebí si stanovit a formulovat cíle. A to skutečně podle sebe, ne podle toho, co je obecně za úspěch považováno. Je potřeba zbavit se myšlenek o úspěchu, které nám byly vnuceny společností, a formulovat si o něm své vlastní myšlenky. A je zapotřebí se zaměřit na všechny oblasti života, které nás naplňují a jsou pro nás důležité. Zamyslet se nad tím, v jakých situacích se v životě cítíme příjemně a co nás baví. Ve chvíli, kdy si toto skutečně uvědomíme, budeme mít jasný životní cíl.

S jasným životním cílem totiž můžeme začít podnikat kroky k dosažení úspěchu.

Brutálně upřímný post matky na mateřské: Doma přece nedělám vůbec nic

Brutálně upřímný post matky na mateřské: Doma přece nedělám vůbec nic

Když Ryshell Castleberry napsala na Facebook ironický komentář, kterým reagovala na představu některých lidí, že žena na…celý článek

Ženy ukázaly na fotkách, jak mateřství změnilo jejich tělo

Ženy ukázaly na fotkách, jak mateřství změnilo jejich tělo

Na jedné straně dítě, na druhé strie, povolená kůže na břiše, povolená prsa, kila navíc, změněná postava. Těhotenství a porod se na ženském těle často…celý článek

 

 

 

 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: Tereza Melišová
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku