Proč pořídit kombinovaný kočárek? Vydrží od narození do školky

Proč pořídit kombinovaný kočárek? Vydrží od narození do školky
Foto: Britax Römer
Sdílej na facebooku
17. srpna  2020 
 00:00
Prezentace klienta

Kočárek je po autosedačce nejdůležitější věc, jakou budete do výbavy pro miminko kupovat. Vybrat správný je, i když se to možná nezdá, věda. Chce to dostatek času a informací. Pokud vyberete správně a rozhodnete se pro kombinovaný kočárek, nemusíte následující tři roky už nic v souvislosti s kočárkem řešit. Jak poznáte kvalitní kombinovaný kočárek se dozvíte v článku.

Dokud nemáte dítě, není snadné si představit, jak zásadní roli bude kočárek ve vašem životě mít. Budete ho používat několik hodin denně, chodit s ním po lesních cestách, zdolávat obrubníky a úzké uličky v obchodě. Budete ho skládat do auta, nakládat do něj nákup, zakrývat ho pláštěnkou nebo ho zvedat do autobusu.

Snadné skládání i ovládání

Představte si, jak byste chtěla trávit dny se svým dítětem, na základě toho zjistíte, co od kočárku budete potřebovat. Zásadní je jednoduché skládání, celková šířka a také velikost kol. Například kočárek B-MOTION 4 PLUS lze jednoduše složit jen jednou rukou, což v praxi mnohokrát oceníte, protože v té druhé ruce dost často budete držet dítě. A nebudete s ním jezdit jen vy. Výhodou proto je, když se madlo dá nastavit do různé výšky.

Autor:  Britax Römer

Kvalitní kola

Ať už plánujete jezdit na procházky do centra města nebo do přírody, vždy oceníte kvalitní kola jako má například kočárek SMILE III. Ten má velká kola odolná proti defektu. Kola i podvozek jsou odpružená, takže dokáží zmírnit drncání v jakémkoliv terénu.

Autor:  Britax Römer

Vyzkoušejte i sportovní sezení

Maminky, které kupují první kočárek, často důkladně řeší velikost hluboké korby a její pohodlí. Neuvědomují si, že dítě stráví mnohem delší čas než v korbě ve sportovním sezení. Zapomínají si sportovní sezení pořádně vyzkoušet, a pak, když dítě vyroste z korby, musí koupit jiný kočárek.

Autor:  Britax Römer

Na co se u sportovního kočárku zaměřit?

Děti i rodiče ocení možnost otáčení sportovní sedačky po i protisměru jízdy. Důležitá je také možnost sklopit zádovou opěrku až do lehu, aby si dítě v kočárku mohlo pořádně odpočinout. Děti během doby, kdy budete kočárek používat hodně vyrostou, u některých modelů se může stát, že už se do něj pohodlně nevejdou. To se vám nestane s kočárkem SMILE III, který má prodlouženou zádovou opěrku i sedací část. U toho modelu se sedačka dá otočit po i proti směru jízdy a navíc má dlouhou stříšku, která zakryje celý kočárek.

Z příslušenství ke kočárku jsem ocenila velké úložné prostory na podvozku, kam se vejdou aspoň dvě tašky s nákupem, pláštěnka, deka a spousta dalších věcí, které bude miminko potřebovat. Třeba kočárek Britax Smile III má kapsu na podvozku dost velkou i hlubokou, takže věci při najíždění na obrubník nevypadávají ven.

Autor:  Britax Römer

Výhody kombinovaného kočárku

Ve chvíli, kdy se rozhodnete pořídit tzv. kombinovaný kočárek, znamená to, že dostanete hlubokou i sportovní korbu – dvojkombinace. V případě, že dostanete ještě autosedačku pasující k podvozku, jedná se trojkombinaci. Takový kočárek vašemu dítěti vydrží od narození klidně až do čtyř let. Všechny kočárky uvedené v článku se dají pořídit v dvoj i trojkombinaci u autorizovaného prodejce FunBaby.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku