7. týden: Věřím v těhotenství, i když mě okolí zrazuje

7. týden: Věřím v těhotenství, i když mě okolí zrazuje
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
23. března  2017 
 06:00

Poté co v nemocnici zjistili, že jsem těhotná, urychleně mi přestali podávat léky proti bolesti. I přes veškerou bolest, která mě i po punkci břicha provází, mi to ani trochu nevadí. Jsem těhotná! Po tolika snaženích a bolesti, když jsme před půlrokem přišli o dítě v jedenáctém týdnu těhotenství, se podařil takový zázrak. Hladina hcg v krvi se ukázkově zdvojnásobuje a to je pro mě zpráva, že mé dítě je velký bojovník.

Před ranní vizitou mi sice není dobře, ale jsem plná optimismu. „Mám pro vás dobrou zprávu. Vaše výsledky se každý den zlepšují. Sice ještě nemáme vyhráno, ale vypadá to, že se nám podařilo dostat hyperstimulační syndrom pod kontrolu. Ovšem s vaším těhotenstvím to tak slavné není. Stále nevíme, jestli nejde o mimoděložní nebo vícečetné těhotenství a jak se bude dále vyvíjet. Nemáme ani jistotu, že to vaše tělo zvládne,“ říká doktor.

5 věcí, které musí rodiče naučit své děti, aby byly šťastné

5 věcí, které musí rodiče naučit své děti, aby byly šťastné

Na otázku, co by nejvíce přáli svým dětem, odpoví většina rodičů: aby byly šťastné. A k tomu vlastně směřujeme celou svou výchovu. Řešíme, jestli nenastupují…celý článek

V tom ho ale přerušuji s tím, že za každou cenu si přeji těhotenství zachovat. Jsem ochotná podstoupit cokoliv a bojovat za našeho prcka. Naštěstí doktor vypadá, že není takový radikál, jak se dělá, a mé přání plně respektuje. Domluvíme se tak, že i lékaři se budou snažit o mou další léčbu v takové podobě, abychom nijak neohrožovali prosperitu plodu. To sice samotné mé kurýrování zpomaluje, a je mi tak jasné, že si v nemocnici poležím o pár dní déle, ale tohle je teď to nejmenší, co mě zajímá.

A protože za mnou mí blízcí chodili do nemocnice, nevyhnutelně se tak o těhotenství museli záhy dozvědět. Bohužel jejich názor na nový život v mém těle je naprosto odlišný od toho mého. Několikrát denně tak slýchávám, že se musím dát do pořádku hlavně já a na dítě nemyslet.

Co vyvádějí dvouletá dvojčata, když je rodiče dají spát?

Co vyvádějí dvouletá dvojčata, když je rodiče dají spát?

Jak uspat dítě, aby vytuhlo nejpozději do pěti minut od uložení po postýlky? Otázka, kterou denně řeší miliony rodičů po celém světě. Se střídavými…celý článek

Přece jen dle názoru mých rodičů, tchyně a kamarádky máme přece v mrazáku v reprodukčním centru zamraženo devět oplodněných vajíček. Mám se tak dát dohromady a poté si nechat vložit zdravé vajíčko do zdravého těla. Nikdo mě nechápe… Jen těžko se jim vysvětluje, že nejen já, ale i to malé ve mně chceme bojovat.

Můj manžel evidentně pořád neví, co si myslet. Na jedné straně je z těhotenství nadšený, na druhé má o mě obavy, konkrétně o to, abych se vůbec dala kompletně do pořádku. Celá rodina do něj přitom neustále šije, aby mi domluvil, abych tolik netrvala na tom, dítě si nechat.

Naštěstí se koncem týdne můj stav začal zlepšovat a mně se velmi významně ulevilo. Konečně jsem se mohla nadechnout a i ostatní lékaři zaujali optimističtější postoj. Když se pak na ultrazvuku ukázalo, že nejde o mimoděložní těhotenství a že velikost gestačního váčku odpovídá hodnotám hcg, bylo zřejmé, že se blíží datum mého propuštění. A o pár dní později si mě i prcka uvnitř manžel odvezl domů. Oba dva věříme ve šťastný konec. Po tomhle všem přece není možné, aby to nevyšlo! Jen ten počet mimin je zatím nejistý….

 

Jak rostou děti Angeliny Jolie, Mily Kunis, Victorie Beckham a dalších? Podívejte se!

Jak rostou děti Angeliny Jolie, Mily Kunis, Victorie Beckham a dalších? Podívejte se!

Zatímco rozvádějící se herečka Angelina Jolie se svými dětmi nadále cestuje po celém světě, jiní si užívají většího klidu. Zpěvačka Gwen Stefani se…celý článek

První momenty: Nezapomenutelné fotky setkání rodičů s miminky

První momenty: Nezapomenutelné fotky setkání rodičů s miminky

Fotografování porodu pěkně zblízka je stále běžnější, především v zámoří. Nebo třeba v Austrálii, kde dvě fotografky přišly s jedním navazujícím projektem.…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku