Drsná realita těhotenství! Fotografka přesně zachytila nevolnosti, trapasy a vyčerpání

Už je čas!
Foto: Daniela Guenther
Sdílej na facebooku
17. července  2020 
 06:00

Ano. Těhotenství může být tím nejkrásnějším obdobím v životě ženy, ale co si budeme nalhávat, často je tomu právě naopak. A proto se fotografka Danielle Guenther rozhodla, že zachytí opravdovou realitu těhotenství. Protože někdy je ten "jiný stav" skutečně vyčerpávající, nepříjemný a místy i plný trapných a ponižujících situací. 

Fotografka Danielle Guenther ví o těhotenství své. A také ví, že není vždy růžové a naplněné "omamným pocitem štěstí", jak se o něm často s oblibou hovoří. A tak se ho rozhodla ukázat v celé jeho kráse. Vznikla série fotografií s názvem "What the BUMP!?". Všechny situace jsou naaranžované a mírně hysterické, ale upřímně, kdo z nás (které jsme těhotenství zažily) se v některých z nich nepozná? 

Fotografka zachycuje těhotné ženy v obvyklých situacích, jako jsou obchodní schůzky, nakupování s divokými staršími dětmi, nebo třeba ty ženy, kterým právě praskla voda a jimž se porod začíná rozjíždět (vtipné, 8 hodin poté, co nafotili tuto situaci, se tak opravdu stalo).

Guenther není ve focení reálných životních situací žádným nováčkem. Pokud jsou vám její snímky povědomé, možná jste viděli, jak zobrazila skutečnou podobu mateřství. Také tady si autorka nebrala žádné servítky a naplno zachytila, jak to někdy doopravdy vypadá v rodinách s dětmi. Fotografie si můžete prohlédnout ZDE

Do budoucna má tahle svérázná umělkyně ještě spoustu plánů. Pokud je vám její tvorba sympatická, můžete ji sledovat na Instagramu TADY.

Jaké těhotná žena prožívá pocity? Podívejte se na průvodce těhotenstvím ve dvou minutách

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku