Oslíčku, netřes se! Tohle by vaše děti mohlo naučit hospodařit s penězi

Video se připravuje ...
Oslíčku, netřes se! Tohle by vaše děti mohlo naučit hospodařit s penězi
VIDEO: HitHit
Sdílej na facebooku
16. října  2019 
 06:00

Mnozí dospělí neumí dobře vycházet s penězi - ideální by přitom bylo, kdyby se to naučili u v dětství. Snaha o finanční gramotnost by měla ideálně být součástí vzdělávání, ale zatím se tak vždycky neděje. Teď se objevil projekt, který by to mohl zlepšit. A to přímo v rodinách. 

Cílem projektu je získat částku 550 000 korun na zahájení sériové výroby magnetické tabule Oslíčku, netřes se, určenou k výuce finanční gramotnosti a plánování rodinných financí. Chcete projekt podpořit? Můžete tak učinit TADY na portálu HITHIT až do půlky listopadu. "Nesprávné rozhodování a konání v této oblasti nejenže negativně postihuje život dospělých, ale velmi negativně se dotýká i jejich dětí, které s tím nemohou nic dělat.

"Jsem hluboce přesvědčena o tom, že by se v této oblasti měl každý společensky angažovat. Sama na to jdu přes oblast, které se věnuji, které rozumím, a kterou snad mohu i ovlivnit. Tou je oblast vzdělávání dětí," prozradila svou motivaci iniciátorka projektu Jana Vyhlídalová. 

Odolat svodům je těžké

Sama coby matka dobře ví, jak je těžké v některých chvílích říci ne a některým svodům odolat. Navíc svodům, v jejichž oblasti podnikám, a to je v hračkách. "Právě z tohoto důvodu jsem se rozhodla podpořit finanční gramotnost rodin s dětmi a přistoupila k tomu hravou formou. Ke spolupráci jsem přizvala kolegy z Kidtown.cz a Václava Fořtíka z Centra nadání," popsala. 

Společně  vymysleli magnetickou tabuli k plánování rodinného rozpočtu nazvanou Oslíčku netřes se. Na produktu pracovali dlouhou dobu, vše konzultovali s odborníky a uživateli a dnes je k mání v ruce prototyp, který by měl co nejlípe vystihovat podstatu problému. 

Přispět můžete pořízením si magnetické tabule Oslíčku netřes se za zvýhodněnou cenu nebo třeba jen  pro dobrý pocit. Chtěli byste projekt podpořit vyšší částkou? Potom si můžete si vybrat jednu ze sponzorských odměn.

Prašina, Červenáček, Temná dcera a Černé ptáče: Díky knižnímu čtvrtku je co číst

Prašina, Červenáček, Temná dcera a Černé ptáče: Díky knižnímu čtvrtku je co číst

Taky milujete moment, kdy se před vámi objeví hromádka nových knih a vy nevíte, do které se začíst dřív, protože vás jich zaujme hned několik? Přesně…celý článek

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku