Dojemná krása! Fotografka nafotila snímky nemocných dětí

Elisa trpí vrozenou poruchou vývoje lebky zvanou Crouzonův syndrom
Foto: Facebook/Angela Forker
Sdílej na facebooku
10. listopadu  2018 
 14:00

Fotografka Angela Forker už dříve vzbudila pozornost svými originálními snímky novorozenců a nejmenších dětí. Teď se zaměřila na jednu výjimečnou skupinu kluků a holek. U nejmenších dětí se svým fotoaparátem zůstala, ale fotí ty, které jsou vážně nemocné, aby upozornila na problémy rodin, v nichž tyto děti žijí. 

Za své fotky nemocných dětí nechce od jejich rodičů žádné peníze. Projekt nazvala Precious Baby, neboli Drahocenné děti, snímky vznikají v jejím ateliéru v New Havenu. Věnuje se jim vedle své práce, takže jich vzniknou jeden dva měsíčně, celkem jich zatím je něco přes dvacet. 

"Snažím se zvýšit povědomí o malých dětech se zvláštními potřebami, přináším naději a povzbuzení jejich rodinám a zároveň jim dávám umělecké dílo, které jim zůstane na celý život," řekla fotografka webu Huffington Post.

Ať pro ně není nic nemožné

Když fotila zdravé novorozené děti, které na snímcích logicky ležely, napadlo jí, že podobná aranžmá by se dala využít i pro fotky starších dětí, které se však nemohou hýbat kvůli svému postižení.

Vyfotit je tak, aby z toho byla hezká fotka, je hodně těžké. Ale když Angela fotí dítě, které dýchá jen s pomocí přístroje, je z toho malý astronaut. "Až povyroste a uvidí tu fotku, snad pochopí, že ani pro něj není nic nemožné," doufá autorka snímků. Miminko se srdeční vadou zachytila s neúplným srdcem a podobně nápaditě přistoupila i k dalším fotkám. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku