Videonávod: Kaleidoskop z role na kuchyňské utěrky zvládnete i vy

Video se připravuje ...
Jak doma snadno vyrobit kaleidoskop
VIDEO: Youtube/Fatherly
Sdílej na facebooku
30. července  2019 
 06:00

Můžete ho koupit za pár desítek až stovek korun, to podle designu. Nebo ho za pár korun můžete vyrobit doma. Řeč je o hračce jménem kaleidoskop, kterou si dost možná pamatujete ze svého dětství. V tubě připomínající dalekohled se přesypávají barevná sklíčka a pomocí zrcadel uvnitř vytvářejí kouzelné abstraktní a přitom pravidelné obrazce.  

K tomu, abyste vyrobili domácí kaleidoskop, nepotřebujete mnoho. Efekt to přitom může mít velký, některé děti dokáže pozorování obrazců zabavit na dlouhé desítky minut, takže se čas investovaný do výroby hračky vyplatí. A ještě v očích potomka stoupnete coby šikovní rodiče. 

  • 1 širší role od papírových utěrek
  • 22 cm x 28 cm zrcadlový karton
  • průhledné barevné korálky
  • 1 deska se slabého plastu
  • plastová fólie
  • lepenka

Z náčíní využijete nůžky, řezák, metr a tavnou pistoli. Samotný průběh výroby kaleidoskopu vidíte na videu – a vážně, není to obtížné. 

Video se připravuje ...
Jak doma snadno vyrobit kaleidoskop • VIDEO: 

Umí vaše dítě kotrmelec? Proč je to tak důležité?

Umí vaše dítě kotrmelec? Proč je to tak důležité?

Štve vás, že vaše děti by nejradši seděly u počítače nebo polehávaly u filmů potom, co dorazí ze školy, kde hodiny seděly v lavicích? Tak si přiznejte,…celý článek



Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku