Neobyčejné: Náhradní matka porodila dítě, na sále byla i jeho rodina

Dík za náhradní mateřství. Matka je u toho, když jí jiná žena rodí syna Olivera
Foto: www.photosbylei.com
Sdílej na facebooku
4. června  2016 
 08:00

Fotografka Leilani Rogers z amerického Austinu se specializuje na fotografování těhotenství a porodu. Nedávno na svém webu zveřejnila dojemné snímky, na kterých zachytila silný příběh: narození dítěte, které jedna žena odnosila pro jinou, která vzhledem ke zdravotním problémům nemohla otěhotnět. 

Američanka Kim Joverton z Texasu na internetu sdílela příběh, který se tak úplně netýkal jen jí. Na jeho konci bylo narození dítěte, které jí a jejímu muži Jasonovi porodila náhradní matka, jejich příbuzná Cydnee. Celý příběh zachycuje dojemná FOTOGALERIE.

Celý příběh začal v roce 2005, když bylo Kim čtyřiatřicet. Pracovala jako úspěšná fitness trenérka, cítila se naprosto zdravá a plná energie, a proto byla v šoku, když jí lékař řekl, že trpí děložními myomy. A že to v budoucnu s možností mít děti může být všelijaké. 

Na vlastní kůži: 10 rozdílů mezi tím, když máte dítě ve 20 a ve 40

Na vlastní kůži: 10 rozdílů mezi tím, když máte dítě ve 20 a ve 40

Taky stále dokola čtete, jak si starší matky z řad celebrit své mateřství pochvalují, jak je děti donekonečna nabíjejí energií a jak je to celé bez…celý článek

V roce 2016 je Kim matkou dvou synů – prvního přivedla na svět sama, mladšího Olivera přivedla na svět náhradní matka Cydnee. V roce 2005 ženě renomovaný gynekolog doporučil, že by si měla myomy nechat odstranit a že tak jako tak by měla mít děti nejvýše do pěti let, protože nezhoubné děložní nádory se mohou vracet a činit těhotenství nemožným. Při zákroku jí lékař odstranil jedenáct myomů. 

Bylo jí devětatřicet, když císařským řezem přivedla coby svobodná matka na svět svého prvního syna. Rok poté jí lékaři z dělohy vyňali dvanáct neustále se zvětšujících myomů. Bylo jí už přes čtyřicet, ale v roce 2012 se rozhodla, že chce mít další dítě, a byla odhodlaná pro to udělat hodně. Rok a půl to k ničemu nevedlo. 

Dítě má dříve lézt než sedět! Jak podpořit správný vývoj kojence

Dítě má dříve lézt než sedět! Jak podpořit správný vývoj kojence

Překvapivě mnoho lidí si myslí, že běžné půlroční dítě má sedět. A pokud to neumí samo – což většinou skutečně neumí – neváhají ho podpírat všemožnými…celý článek

Gynekologové jí nakonec řekli, že i kdyby otěhotněla, nemuselo by to vzhledem k myomům dopadnout dobře. Dalším rizikem začínal být její věk. "Tehdy mě poprvé napadlo, že využiju náhradního mateřství," vzpomíná Kim, která svůj příběh sepsala na webu

Se svým trápením se svěřila sestřenici, s níž měla vždycky blízký vztah, a spíše z legrace mluvily o tom, že by potřebovala novou dělohu. Sestřenice nicméně zmínila svou šestadvacetiletou dceru Cydnee, matku dvou dívek, která by se možná mohla stát onou náhradní matkou. A poté, co s ní o tom mluvila, Cydnee kývla. 

Sestřenice otěhotněla prostřednictvím umělého oplodnění. Vajíčka byla od Kim a spermie od dárce. Ani tehdy to nebylo jednoduché, nevyšlo to hned napoprvé. Nicméně v červenci 2015 bylo jasno: Cydnee je těhotná. Změnilo se toho více, během snahy o potomka Kim potkala Jasona, kterého si vzala a který už měl jednoho syna podobně jako ona. "Měla jsem dvoučlennou rodinu, a najednou nás je pět," připomíná Kim. Oliver se narodil v březnu 2016. 

 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku