9 věcí, které doopravdy potěší nejmenší děti

  • 9 věcí, které doopravdy potěší nejmenší děti
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    22. prosince  2016 
     06:00

    Na jedné straně je pravda, že novorozenci a nejmenší kojenci nepotřebují kupovat spoustu drahých věcí a že je jim úplně jedno, kolik stály jejich kočárek nebo postýlka. Ale na druhou stranu mají poměrně hodně potřeb, které je nutno naplnit, aby byli spokojení. Které to jsou a co pro to můžete udělat? 

  • Pocit bezpečí

    Před narozením byly děti v břiše zvyklé na těsné prostředí a v neohraničeném, pro ně dokonce nekonečném prostoru se cítí beznadějně. Aby se cítily pohodlně a v bezpečí, zabalte je do zavinovací deky nebo do speciální zavinovačky, aby měly ruce pod kontrolou.

    ...
    ...
    Autor: Feedo.cz
    Tip: Skvělé jsou zavinovačky SwaddleMe, které umožňují bezpečné a přitom pevné utažení miminka tak, aby ho nerušily jeho vlastní pohyby. Dvojici zavinovaček Summer Infant SwaddleMe (mořská kotva/tyrkysový proužek) koupíte na www.fedo.cz za 790 korun. 

    Na domácí použití stačí letní varianta celoročně, v zimní by dětem bylo zbytečně teplo. 

  • Monotónní zvuky

    Miminka mají ráda tzv. bílý šum. Devět měsíců byla zvyklá na hučení tepen své matky, tlukot jejího srdce a hlas, což byl zvuk, který dosahoval síly až 90 decibelů. To je hodně, takže ani po porodu nevyžadují naprostý klid, často naopak. Proto je pro ně na uklidnění výborný zvuk sekačky nebo vrtačky, případně fénu, vysavače či zapnuté digestoře. Můžete vyzkoušet i aplikaci, přes kterou miminku šum pustíte. Není problém najít takový zvuk na internetu, případně si pořídit CD s takovými zvuky. 

    ...
    ...
    Autor: https://eshop.babyshusher.cz/
    Tip: Novinkou na trhu je přístroj zvaný Babyshusher – osobní zkušenost s ním nemáme, ale několik pozitivních referencí už se nám sešlo. Výrobce slibuje, že přináší úlevu od stresu rodičům i dítěti. Vydává monotónní šumivý zvuk, takže během chvilky zažene pláč a pomáhá navodit pocit bezpečí. 

    Na eshop.babyshusher.cz pořídíte za 1490 korun. 

  • Klidné bříško

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jakmile začnou novorozenci pít mateřské mléko či jinou stravu, zatočí to i s jejich trávicím systémem. Doporučuje se odříhnutí po každém krmení. Pokud bude mít dítě tvrdé bříško a propnuté nohy, zkuste jemnou masáž.

    BioLac Baby drops
    BioLac Baby drops
    Autor:  BioLac Baby drops
    Tip: Vyzkoušejte kapky BioLac Baby Drops, které obsahují velké množství živých kultur, neobsahují konzervační látky a jsou vyrobeny speciální patentovanou metodou, která umožňuje bezpečnou dopravu živých kmenů až do tlustého střeva.

    Díky tomu dostane vaše dítě  do těla všechny důležité probiotické bakterie k lepšímu trávení. Na www.benu.cz koupíte za 241 korun, jsou rovněž běžně k dostání v lékárnách. Během několika měsíců vyspěje jeho trávení tak, že se potíže začnou zmírňovat. 

  • Teplé koupání

    Miminka vodu milují. Celou dobu jí byla obklopena v bříšku a je pro ně přirozeným prostředím. Zpříjemněte svému dítěti koupání pěnovou podložkou, do které se zaboří. Voda ho bude příjemně hřát. Dávejte však pozor na teplotu. Střídejte se v koupání s partnerem nebo své miminko koupejte společně. Na tyto chvíle budete s láskou vzpomínat a užijete si společně spoustu legrace.

    ...
    ...
    Autor: Mall.cz
    Tip: Pokud se na to cítíte, kupte miminku na koupání kyblík, ideálně takový, který je k tomu přímo určený. Je stabilnější a je v něm ryska ukazující, kolik vody použít, aby jí bylo akorát. Koupání v kyblíku se doporučuje zejména pro miminka od narození do tří měsíců.

    Například model DeltaBaby Shantala koupíte ve více barevných variantách na www.mall.cz za 610 korun. 

     

  • Plné bříško

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ideální výživou dítěte od narození do půl roku je kojení, ale pokud to matka zkusí a z nějakého důvodu to nejde, je na místě použití umělého mléka. A žádné výčitky z toho, že kojení nevyšlo, zase tak snadné a automatické to není. Když už budou rodiče krmit miminko umělým mlékem, stojí za to investovat i do potřebných pomůcek. 

    ...
    ...
    Autor: Bayby.cz
    Tip: Pro miminka od narození lze koupit startovací set se vším potřebným pro nakrmení novorozence – včetně kojeneckých lahviček a dudlíku, které vyrábí značka Bayby. Dárkové sety ve dvou barevných variantách (BGS 6200 a BGS 6201) pro čerstvě narozená miminka obsahují vždy dvě kojenecké lahvičky 120 ml a 250 ml s antikolikovými savičkami, ortodontický dudlík s krytem, zásobník na sušené mléko a kartáče na vyčištění lahví i saviček. Více informací na  www.bayby.cz, doporučená cena 559 korun. Lze pořídit  stejnou sadu pro děti od půl roku výše, liší se velikostí lahviček, doporučená cena je 599 korun. 

  • Hračky

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    V prvních třech měsících života jsou pro miminko velmi důležité. Ideální jsou takové, které povzbudí jeho smysly. Od dvou měsíců mu můžete pořídit chrastítko. Později, kdy začne lépe vidět a více vnímat své okolí, pořiďte hračky nad postýlku či kočárek. Po čtvrtém měsíci volte takové, které si bude moci dát do pusy, protože právě od tohoto věku začínají zkoumat ústy své okolí.

    ...
    ...
    Autor: Hračkotéka.cz
    Tip: Magické chrastítko. Dřevěné barevné chrastítko od našeho oblíbeného německého dodavatele a výrobce Haba potěší určitě každé malé děťátko. Chrastítko s různými tvary je i vhodné jako stimulační hračka pro děti od 10 měsíců. Na www.hrackoteka.cz za 350 korun.

  • Povídání si s maminkou

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Myslíte si, že vám v prvních měsících života miminko nerozumí? Nerozumí sice významu slov, ale pamatuje si váš smích, výrazy, gesta a vaši pozornost. Již ve 4. týdnu se miminka poprvé vědomě usmívají, a právě tato prvotní komunikace je dle lékařů tím nejdůležitějším pro jejich budoucí sociální chování. Neostýchejte se miminku vyprávět pohádky již odmalička.

    ...
    ...
    Autor: Skip Hop
    Tip: Kupte si deku, na které budete moci ležet i s miminkem a na kterou ho později budete dávat, až se bude pokoušet o první lezení a podobně. Krásná je například deka Skip Hop, Kamarádi ze stromu (vhodná i pro dvojčata), kterou nabízí www.prodeti.cz za 1499 korun, rozměry 150 x 99 cm. 

  • Blízkost

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ačkoli by měla miminka spát ve své vlastní postýlce, je pro ně mnohem lepší, když spí co nejblíže u své maminky. Potřebují cítit vaši blízkost, ale také vůni. Pokud nechcete, aby leželo přímo ve vaší posteli, zkuste vyndat z dětské postýlky jednu bočnici a snižte matraci na výšku své postele. K miminku tak budete hned blíže, můžete ho hladit a povídat si s ním, než usne.

    ...
    ...
    Autor: Babybay
    Tip: Můžete koupit také speciální postýlku bez bočnice, která je přímo určená k tomu, abyste ji přistavili k vaší posteli. Například typ TOBI Babybay Maxi – přístavná postýlka z eko dřeva nelakovaného – kterou za 4950 korun nabízí www.pinkorblue.cz, k mání jsou i lakované varianty a různé odstíny.

    Poté, co z ní vaše dítě vyroste, nebývá problém ji zase prodat dalším zájemcům. 

  • Sání

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pro miminka je typické otevírání pusy a hledání prsa. Savý reflex je společný všem a uspokojíte ho prsem, lahvičkou nebo dudlíkem. Mnozí lidé jsou vůči dudlíkům skeptičtí, ale sání miminko uklidňuje a pomáhá mu vyrovnat se se vším novým, co ho obklopuje. Nesahejte ale po dudlíku jako po první variantě, jak miminko uklidnit. Lepší je pátrat po příčinách nespokojenosti dítěte.

    ...
    ...
    Autor: www.nazuby.cz
    Tip: Někteří odborníci, zvláště dentisté, doporučují, aby si dítě po půl roce začalo od dudlíku postupně odvykat, protože nadměrné a dlouhodobé dudlání může vést k ochabnutí svalů a způsobit potíže s růstem zoubků. Každopádně má smysl sáhnout po dudlíku ortodontickém, jaký nabízí třeba značka MaM. Modrý MaM Perfect 0-6 je na www.nazuby.cz za 150 korun. Savička je silikonová a ortodontická, a vyvíjí tak menší tlak na dětské dásně a zuby. Vyrážkám okolo dětských úst zabrání větrací otvory. 

    30 dětí, které vypadají jako celebrity. Podívejte se na dvojníky Jamie Olivera a Jennifer Garner

    30 dětí, které vypadají jako celebrity. Podívejte se na dvojníky Jamie Olivera a Jennifer Garner

    Populární web Boredpanda.com vyzval čtenáře, aby posílali fotky dětí, které vypadají jako někdo slavný. Sešlo se jich několik desítek a někdy jen vzdálená,…celý článek

    Jak malým dětem pomáhat s chůzí a co nikdy nedělat!

    Jak malým dětem pomáhat s chůzí a co nikdy nedělat!

    To, že není zdravé vodit malé dítě, které ještě samo nechodí, za ručičky natažené vzhůru, už se celkem ví. I když zvláště babičky a dědečkové to někdy…celý článek

     

/
Autor: red
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku