Knížky pro školáky: Komiksy, dobrodružství a další čtení, které je bude bavit

Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
6. prosince  2016 
 06:00

Říká se, že dnešní děti moc nečtou, ale naštěstí to není úplně pravda. I v době mobilních telefonů existuje spousta školáků, kteří rádi sáhnou po knihách, jen je třeba se jim trefit do nálady a vkusu. A pak je od knížky nebudete moci odtrhnout. Podívejte se na naše vánoční tipy. 

Víte, že knížkami můžete nadchnout i nadšeného počítačového fanouška? To tehdy, když mu koupíte třeba Deník malého Minecrafťáka (Albatros/CPress) – osloví desetileté a starší fanoušky slavné a doporučované hry. Pokud školou povinný potomek sjíždí spíše YouTube, zkuste knihu zaměřenou tímto směrem. 

Pokud potomek nevyžaduje, aby knížky nějak souvisely s počítači, máte to samozřejmě snazší, jak ukazuje velká nabídka titulů mnoha různých žánrů a pojetí. Trefou do černého bývají komiksy, jako jsou třeba populární a trochu potrhlý Doktor Racek od Labyrintu, další příběhy Hildy od Paseky a pak česká klasika v podobě komiksů Anča a Pepík od Lucie Lomové, které vydal Práh. 

Mým tajným tipem je kniha Praha v srdci, kterou sice Práh vydal už loni, ale letos je úplně stejně zajímavá - přináší skoro dvě stovky příběhů o Praze a hlavně o lidech, s nimiž je její historie spojená včetně z postav z nejmodernějších dějin. Práv vydal i poučnou, ale nikoliv nudnou knihu pořekadel nazvanou Kdo se směje naposled...

PODÍVEJTE SE NA NAŠE KNIŽNÍ TIPY V GALERII

Vyberou si jak ti, kdo mají rádi dobrodružství, včetně těch netradičně pojatých, jaké najdou v další komiksové knize Podivuhodná robotí expedice (Labyrint), tak fanoušci poetických knížek, jakou je třeba Sen v Benátkách (rovněž Labyrint).

Víte-li, že potomek snese vážnější notu, máte tu třeba Obrazy z Nového zákona od Renáty Fučíkové, ideální pro společné čtení. Vydal je Albatros, stejně jako knížku Země příběhů pro čtenáře pohádek. 

Co si o nás skutečně myslí osmileté děti? Přečtěte si pravdu

Co si o nás skutečně myslí osmileté děti? Přečtěte si pravdu

Osmiletí školáci jsou vlastně ještě dost malí, ne? Jenže oni si to nemyslí. My bychom jim ještě kupovali hračky, oni touží spíše po mobilech a tabletech.…celý článek

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy