Fotka týdne! Dítě má hysterák, a otec je naprosto v klidu! Proč?

Fotka týdne! Dítě má hysterák, a otec je naprosto v klidu! Proč?
Skvělá fotka: Dva muži, které pojí bezmezná láska k sobě navzájem, ale i k té malé čisté dušičce, za kterou by oba dali život.
Foto: IG justinbaldoni
Sdílej na facebooku
24. března  2018 
 06:00

Také jste slyšeli, že máte být v klidu, když dítě dostane hysterický záchvat? Hlavně nekřičet! Jenže ono se to lehko říká, většina rodičů stejně nevydrží a vybuchne! Příkladem by jim mohl být tento tatínek. Jeho dcera se vzteky válí po zemi v obchodě s občerstvením – a on? Je až v zenovém klidu! Jak je to možné? 

Fotografii, která koluje na internetu, poslal na svůj Instagram tatínek Justin Baldoni. Také on je jedním z dvojice mužů, která stojí, v tichosti a s láskou hledí na batole, které se právě vzteky svíjí na podlaze. "Je to jedna z mých nejoblíbenějších fotografií mě a mého táty," napsal Baldoni.

V komentáři vysvětluje, jak se celá situace odehrála: "Emily to zkrátka zabalila v obchodě s potravinami. Kolikrát jsem to asi udělal já, když jsem byl v jejím věku?" ptá se sám sebe. A vzdává hold svému otci. "Můj táta mě toho tolik naučil. Naučil mě být mužem, ale také jednu důležitou věc – být v klidu i v neklidné situaci," píše. 

Skvělá fotka: Dva muži, které pojí bezmezná láska k sobě navzájem, ale i k té malé čisté dušičce, za kterou by oba dali život.
Skvělá fotka: Dva muži, které pojí bezmezná láska k sobě navzájem, ale i k té malé čisté dušičce, za kterou by oba dali život.
Autor: IG justinbaldoni

Podle Baldoniho neexistují dokonalí rodiče. A hlavně o tom, zda jste dobrý nebo špatný rodič, přece nerozhodují názory jiných. Vykašlete se na to, co si myslí ostatní! "Táta mě vždy nechal vyjádřit to, co cítím. I když to bylo na veřejnosti a bylo to trapné! Nepamatuju si, že by mě kdy okřikoval: Ty mě zlobíš, nedělej ostudu! Nebo: Neplač!" vysvětluje. Teprve nedávno si prý uvědomil, že to bylo pro jeho emocionální vývoj nesmírně důležité. 

Stejný komfort by rád dopřál i své dceři. "Chci, aby vyjádřila, jak se cítí. A aby věděla, že je v pořádku, když je smutná nebo naštvaná. Nestydím se, když dostane záchvat v obchodě nebo křičí v letadle. Jsem její táta. Ne váš," vysvětluje své pocity Justin Baldoni. Podle něj by bylo lidem lépe, kdyby tolik neřešili ostatní. "Měli bychom být laskavější a trpělivější. Nestyďte se za svoje děti," radí.

Dospělí prý ztratili schopnost vyjádřit své emoce. "Kdybychom ze sebe dostali vše, co cítíme, dovolili si plakat a vztekat se, možná bychom uměli i více prožívat radost a štěstí," zamýšlí se na závěr hrdý otec.  

Co myslíte vy – zachoval se tento táta správně? Napište nám do komentářů. Váš názor nás zajímá!

 

Tohle na ně platí! Tři tipy, které zabraly na vztek u tří synů naší kolegyně Markéty:

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku