Tohle všechno našla u dětí v pokojíčku! Matka úlovky nafotila

  • Tohle všechno našla u dětí v pokojíčku! Matka úlovky nafotila
    Ze sbírky syna blogerky Elen Matzkin
    Foto: Facebook
    Sdílej na facebooku
    12. září  2018 
     06:00

    Matka tří dětí, Erin Matzkin, je vystudovaná právnička, ale jak říká, právnické vzdělání ji připravilo sice na jednání s klienty, ale ne na batolata a předškoláky. Svoje zkušenosti s mateřstvím sděluje prostřednictvím vtipných postřehů na webu WorkKidsWine a také ve svém blogu. Nedávno se zamýšlela nad tím, jak je možné, že dětský pokoj je neustále přeplněný hračkami. Děti jsou jako křečci, je potřeba rodičovská intervence!

     

  • Harampádí? Pro děti jsou to cenné věci

    Autor: iStock

     

    Určitě to znáte taky. Dětský pokoj plný skříněk, šuplíků a kdo ví čeho ještě, a naprosto plný harampádí. Tedy, pro děti cennosti, které se nedají penězi vyčíslit. Erin Matzkin vtipně popisuje, jak se snažila v dětském pokoji svých dětí uklidit – tak trochu marně. „Je čas na tvrdou intervenci a vysvětlit dětem, že křečkování nebudeme doma trpět,“ říká. Během pěti hodin, kdy se matka Erin pokoušela zoufale uklidit, objevila následující položky pod jednou střechou a v jedné místnosti.

     

     

  • Sklenice plné různého kamení

    Autor: iStock

     

    I my máme doma dodnes schované ve skříni skleněné nádoby plné nejrůznějších kamínků od moře. Pravda, už dávno jsem je měla vyhodit, ale z nostalgie je pořád nechávám na svém místě. Když se blogerka Erin zeptala svého syna, co je to za kameny, odpověděl, že jsou to „speciální kameny“ a že je prostě nemůže vyhodit nebo vrátit do přírody. Mají prý pro něj nesmírný význam, který ale zná jen od sám.

     

  • Knihy, kde chybí půlka stránek

    Autor: iStock

     

    Erin s humorem popisuje, kolik podobných knih se nalézá v jejich domě a které byly kdysi tak moc oblíbené, že jsou potrhané nebo v nich chybí spousty listů. Není načase je vyhodit? Kdepak, ani náhodou. Děti je chtějí mít i poloviční, ať vás ani nenapadne je zlikvidovat.

     

  • Sbírka panenek a akčních figurek bez končetin

    Autor: iStock

     

    A nejen panenek, ale dalších postaviček z akčních dětských filmů. Ať už to je figurka Hulka zcela zabalená v lepicí pásce nebo zelení vojáčci, kterým chybí levá noha. Případně i pravá. Na otázku matky, proč je postavička Hulka celá polepená páskou, syn odpověděl, že Hulk ztratil obě nohy a obě ruce v komplikované bitvě, takže jediným logickým krokem k jeho záchraně bylo celoplošné polepení lepicí páskou. Vyhodit ho? Mami, to tě nesmí ani napadnout!

     

  • Tisíce částeček z LEGA

    Autor: iStock

     

    Oblíbená hra téměř všech dětí bývá noční můrou rodičů. Vzpomínám, že během dětství našich tří synů jsem každý den minimálně desetkrát šlápla na nějaký kousek z lega a doufala, že si nerozbiju nos ani nezlomím nohu. Stejně jako Erin jsem si i já kladla otázku: Kam zmizely ty ostatní částečky? Kde jsou? Co to děti hrají za hru, která je vede k mizení všech postaviček? Nikdo netuší. Ovšem bez ohledu, kde se nacházejí další části, nesmíte žádné torzo vyhodit.

     

  • Předměty, o kterých netušíte, co představují

    Autor: iStock

     

    Určitě máte i vy tisíce podobných věcí, o nichž netušíte, k čemu by mohly sloužit nebo koho představují. Naši synové, podobně jako děti blogerky Erin, jich měli hromadu. Mnohokrát jsem se pokoušela tajně je v noci propašovat v pytli do garáže, aby zmizely z očí. To jsem si naběhla! Děti se svým šestým smyslem to okamžitě zjistily a dožadovaly se, abych je vrátila. Na moje argumenty, že s tou příšerou si už půl roku nehráli, nebrali kluci zřetel. Nepřestali brečet, dokud se celý pytel nevrátil zpátky do pokoje. „To jsou naše poklady, nesmíš je vyhodit!“

    Máte nějakou moudrou radu, jak z dětí-křečků udělat normální děti, které bez křiku a domlouvání svoje staré hračky dobrovolně vyhodí? Erin má totiž momentálně jen jednu jedinou radu: Nechat shořet dům.

     

    Jaké hračky mají děti v oblibě? Podívejte se na VIDEO:

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku