Blogerka píše: Co mi nikdo neřekl o mateřství, pomoc!

  • Blogerka píše: Co mi nikdo neřekl o mateřství, pomoc!
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    3. září  2016 
     06:00

    Američanka Katie Bingham-Smith miluje kofein, přesněji řečeno dietní kolu, a nakupování bot. Ale minimálně na druhé z toho neměla dlouho moc času, protože se jí během tří let narodily tři děti, a tak se většinu času věnovala jim. Dneska už jsou větší, a tak tráví čas i se svými kamarádkami. Když má chvilku volno, čte si a stres zajídá chipsy. Krom toho o tom všem docela vtipně píše. Její postřehy nás baví. 

  • Nejtrapnější moment rodičovství

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Katie se nebojí a hned na úvod se na webu babble.com přiznává k nejtrapnějšímu momentu rodičovství. Byla s manželem a dětmi na večeři v restauraci, když jí hosteska podávala pípající a hlavně vibrující pager. Zatímco se k němu snažila dostat, nejmladší z potomků vykřikl: "Teď je s vibrátorem řada na mně!" Katie mimo jiné píše i pro web Scary Mommy.

  • Co vám nikdo neřekne

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Rozhodně jí dávám za pravdu v tom, že jakmile člověk čeká dítě nebo už nějaké má, dostane se mu spousta vyžádaných i nevyžádaných rad a tipů. Bude vědět, co má dítě jíst, jak má vylučovat a kdy má spát. Ale nikdo ho neupozorní na spoustu nečekaných okamžiků a záludností, které s sebou mateřství taky přináší. 

  • Den, kdy se změní

    Katie na snímku se svými třemi dětmi
    Katie na snímku se svými třemi dětmi
    Autor: Instagram/katiebinghamsmith

    Zatímco s malými dětmi se člověk nezastaví a občas toho má nad hlavu, s velkými je to jiné. Ale nutně ne snazší. Jak píše Katie, nikdo mi neřekl, že se změní a nebudou mě tolik potřebovat. Budou vypadat jinak a mluvit jinak, něco nenávratně zmizí a vám se po tom ještě bude stýskat. 

  • Co je ztráta času

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Nikdo mi neřekl, jaká je to ztráta času snažit se hledat ztracené rukavice nebo ponožky a jak moc naopak někdy záleží na tom, abyste někde byli včas, třeba na dětském školním představení. 

  • Co dokážou dětské nemoci

    Vši v dnešní době nejsou známkou chudoby. Chytit je lze téměř všude.
    Vši v dnešní době nejsou známkou chudoby. Chytit je lze téměř všude.
    Autor: Shutterstock.com

    Jak píše Katie, a asi by to potvrdil každý rodič, který měl to pochybné štěstí, že to zažil, nedokáže si představit, jak dokáže celou rodinu vyřídit jedna střevní chřipka. Nebo kolik času se dá strávit tím, když se snažíte zlikvidovat vši. Ideálně obojí zároveň, samozřejmě. 

  • Co mě čekalo po porodu

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    "Nikdo mi neřekl, jak slabý močový měchýř budu mít po porodu," píše Katie a vzpomíná, jak kvůli tomu s sebou musela brát tři malé děti na veřejné záchody, protože prostě musela na malou a nebylo možné to dále odkládat. Přičemž "sahaly" na všechny odpadkové koše a wc, jako by na ně volaly: "Dotkni se mě!"

  • Když obrečíte konec prázdnin

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Tohle znám. Taky mi nikdo neřekl, že se rozbrečím, až skončí prázdniny, jakkoli byly náročné, a děti se zase vrátí do školy. Ale jasně někdy jsou to slzy úlevy, ale stejně. Pokud jde o slzy, za sebe ještě dodám, že od té doby, co mám děti, nemůžu číst drastické příběhy s dětskými hrdiny a rozbrečí mě i reklama na prací prášek a obávám se, že by zabrala i televizní přestávka s koťaty. 

  • Když se rozhodnete, že už další dítě mít nebudete

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Víte, co je nečekaně těžké? Udělat definitivní rozhodnutí, že už nebudete mít další dítě. Už nikdy žádný malý voňavý uzlíček, který je na vás totálně závislý, nenechá vás vyspat, ale vy ho stejně milujete. Jasně, je to svým způsobem taky úleva, ale věřte, že jakmile se rozhodnete, bude se kolem vás rodit jedno dítě za druhým a vás to zamrzí vždycky, když někoho potkáte s kočárkem. 

  • Vlastní dětství

    Uklízení s dětmi
    Uklízení s dětmi
    Autor: Shutterstock

    Sledování vlastních dětí může u člověka vyvolat nečekaně silné vzpomínky na dětství, pozitivní i smutnější. K vyvolání patřičně nostalgické nálady přitom stačí málo, znělka televizního pořadu, který se vysílá už desítky let, písnička z filmu. Možná se vám ještě začne stýskat po šarvátkách se sestrou a dojde vám, že už jste fakt dospělí a je to na vás. 

  • Jak nefotit děti

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Chcete rodinné fotky jako z časopisu? A on vám nikdo neřekl, že to v reálném životě nejde? Protože i kdyby se vám podařilo zajistit kulisy, osvětlení a čisté oblečení, stejně se nebudou všichni v ten stejný čas dívat do objektivu a ještě se tvářit nadšeně. Pokud chcete fotky, které vypovídají o vašem životě, zachycujte momenty. 

  • Budu s dětmi vařit a tvořit. Nebo ne?

    Pár dobrých tipů, které můžete předat svým dětem. Protože co se v mládí naučíš...
    Pár dobrých tipů, které můžete předat svým dětem. Protože co se v mládí naučíš...
    Autor: Shutterstock.com

    Znáte to, mateřská nebo rodičovská dovolená, to jsou mimo jiné hodiny, během nichž s dětmi něco vaříte nebo tvoříte, pokračovat se dá, i když povyrostou... nebo ne? Já myslím, že pokud zároveň nemáte doma skvělý talent nebo filipínskou posluhovačku, která bude likvidovat následky, tak těžko. Sama zvládnu vždycky tak maximálně rychlý oběd a pak bábovku za nadšené asistence dvou nejmladších dětí a tím to hasne. 

  • Tohle je skutečná panika!

    Matka a dítě
    Matka a dítě
    Autor: Shutterstock

    Jak se asi tak může cítit rodič, který právě zjistil, že zapomněl dát pod polštář dvacetikorunu nebo malý dáreček za vytržený zub? Nebo kterého dítě přistihlo, když na poslední chvíli plnil adventní kalendář. Je v tom i smutek z toho, že potomek přestává na tahle kouzla věřit. 

  • Mistr světa v zadržování výkřiků

    Holky nyní mají vlastní sadu kostiček
    Holky nyní mají vlastní sadu kostiček
    Autor: profimedia.cz

    Mimochodem, víte čemu vás podle Katie rodičovství naučí úplně perfektně? Zadržování dechu a tlumení výkřiků. To se hodí třeba, když se jdete podívat na to, zda dítě už konečně spí a přitom šlápnete na kostičky lega. Nebo prsa panenky barbie. "Ale samozřejmě také to naučí také lásce," dodává tahle matka tří dnes už celkem velkých dětí.

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku