Sandra Bullock, Meg Ryan, Ewan McGregor: Slavní, kteří adoptovali děti

  • Sandra Bullock, Meg Ryan, Ewan McGregor: Slavní, kteří adoptovali děti
    Fotografie
    Foto: internal
    Sdílej na facebooku
    14. listopadu  2016 
     06:00

    Děti přicházejí do domovů různými způsoby. A Hollywood se v tom nijak neliší. Když to nejde přirozenou cestou, je na řadě adopce. Celebrity dokonce cestují po světě, aby našly dítě, které by mohlo patřit jen jim. A to i tehdy, když už biologické děti mají. Nejnověji se adoptivní matkou stala herečka Sandra Bullock, která si adoptovala tříletou holčičku Lailu.

  • Sandra Bullock

    Louis cestuje se svou maminkou a bodyguardem.
    Louis cestuje se svou maminkou a bodyguardem.
    Autor: Profimedia.cz

    Poprvé si adoptovala tahle herečka dítě v roce 2010, a to syna Louise. Tři roky trvalo, než se stal chlapeček skutečně jejím. Nedávno přibyla k Louisovi holčička Laila. „Když se na ni podívám, v mé mysli není ani stopa pochybností, že by tu se mnou neměla být,“ řekla herečka v rozhovoru pro časopis People.

  • Ewan McGregor

    2963929:gallery:true:true

    Tento charismatický americký herec s manželkou Evou Mavrakis zplodil dvě dcery a dvě dcery adoptovali. Manželé do své rodiny přivítali holčičky Jamiyan z Mongolska (v roce 2008) a Annouk (v roce 2011).

  • Sheryl Crow

    Zpěvačka Sheryl Crow je matkou už druhého adoptovaného syna
    Zpěvačka Sheryl Crow je matkou už druhého adoptovaného syna
    Autor: ČTK

    Zpěvačka, kytaristka a devítinásobná držitelka ceny Grammy si v roce 2007 adoptovala nejstaršího syna Wyatta. O tři roky později k němu přibyl další syn Levi. Druhá adopce ale nebyla tak snadná. „Než se mohla adopce uskutečnit, trvalo to rok a nebyl to vůbec hladký průběh,“ vzpomíná zpěvačka.

  • Denise Richards

    3104075:gallery:true:true

    Bondgirl z bondovky Jeden svět nestačí a představitelka hlavní role v sérii Hvězdná pěchota vždycky věděla, že chce další dítě, ne ale své vlastní. V roce 2011 přidala herečka ke svým dvěma biologickým dcerám adoptovanou dceru Eloise Joni.

  • Hugh Jackman

    Jsou spolu už 16 let maj spolu 2 děti - syna Oscara a dceru Avu
    Jsou spolu už 16 let maj spolu 2 děti - syna Oscara a dceru Avu
    Autor: profimedia.cz

    Australský herec, představitel X-mena, je považovaný za nejmilejšího muže Holywoodu. Navíc je už od roku 1996 věrný své manželce, herečce Deboře-Lee Furness. Protože je ale jeho žena o třináct let starší, vlastní děti už mít nemohla. V roce 2000 si tedy adoptovali Oscara Maxmilliana a v roce 2005 holčičku Avu Elliot. Obě děti jsou míšenci a herec k tomu říká: „Adopce míšených ras je neobvyklá. Dokonce i právník nám řekl, že není čas na to, být politicky korektní. Ale my to opravdu chtěli. Byli jsme o tom definitivně přesvědčeni. Přijmout tyhle děti do našeho domova byla ta nejlepší věc, kterou jsme mohli udělat.“

  • Meg Ryan

    3104068:gallery:true:true

    Sympatická herečka, kterou mimo jiné proslavil její střapatý účes ve filmu Láska přes internet, si adoptovala čínskou holčičku v době, kdy její vlastní syn byl už v pubertě. „Vždycky jsem si myslela, že bych to mohla udělat. Je to zodpovědný čin, úplně něco jiného než otěhotnět. Jakmile jsem ale viděla její obličej, hned jsem věděla, že patříme k sobě,“ říká herečka.

  • Nia Vardalos

    3104069:gallery:true:true

    Tahle herečka, kterou známe z filmu Moje tlustá řecká svatba, velmi otevřeně hovořila o boji s neplodností. Nemožnost otěhotnět ji nakonec dovedla až k žádosti o adopci. „V době, kdy jsem se snažila otěhotnět, bylo těžké o tom mluvit, ale teď už cítím svobodu o tom bez problémů hovořit. Veřejně jsem prostě přiznala, že pokud ženy procházejí něčím podobným, jako jsem procházela já, měly by zvážit tuhle možnost a kontaktovat takové organizace, kde všechny údaje zůstanou utajeny,“ říká. Loni se herečka stala mluvčí národního dne adopce.

  • Katherine Heigl

    Rodina pohromadě, chybí jen nedávno adoptovaná holčička
    Rodina pohromadě, chybí jen nedávno adoptovaná holčička
    Autor: ČTK, EPA, Reuters

    Americká herečka má podobně jako Hugh Jackman jasno v tom, že na barvě pleti nezáleží. V roce 2009 si se svým manželem osvojila tříletou holčičku Naleigh pocházející z Jižní Koreje. V roce 2012 pak přivítali do rodiny sestru Naleigh. Nebylo to ale tak snadné. Jak herečka říká, holčička k manželovi přilnula velmi rychle, k ní si ale hledala cestu mnohem déle.

  • Kristin Davis

    Nový přírůstek do rodiny Kristin Davis potěšil
    Nový přírůstek do rodiny Kristin Davis potěšil
    Autor: Profimedia.cz

    Hvězda serilálu Sex ve městě si v říjnu 2011 adoptovala dceru Gemmu Rose. Dítě chtěla hrozně dlouho a čekala na něj až do svých šestačtyřiceti let. Prý teprve v tomto věku se cítila vyzrálá. „Je to něco, co jsem chtěla strašně dlouho. Tohle přání, které se mi splnilo, je ještě víc potěšující, než jsem si představovala. Cítím se požehnaná,“ říká.

  • Cate Blanchett

    Oscarová herečka Cate Blanchett
    Oscarová herečka Cate Blanchett
    Autor: ČTK, EPA, Reuters

    Slavná herečka si před rokem rozšířila rodinu a ke svým třem synům Dashiellovi, Romanovi a Ingnatiusovi přibyla holčička Edith. A teprve nedávno se veřejnost o její adopci dozvěděla – herečka si totiž velmi střeží soukromí, a tak vydal její mluvčí pouze strohé prohlášení. A protože chtěla být matkou na plný úvazek, v tomto roce se stáhla do ústraní a věnovala se jen rodině. Dceru adoptovala v USA, protože v rodné Austrálii je adopce složitější. 

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku