Vendula Pizingerová není sama! Tyhle slavné matky mají taky dítě po čtyřicítce

Tyhle ženy se toho nebojí
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
6. května  2020 
 06:00

Ředitelka nadace Kapka naděje a vdova po hudebním skladateli Karlu Svobodovi prozradila, že se svým manželem Pepou čeká společného potomka. Otěhotnět se jí podařilo ve 48 letech a na miminko se celá rodina moc těší. Kdo se ještě dočkal vytouženého potomka v pozdním věku?

Vendula Pizingerová není jediná slavná Češka, která momentálně čeká dítě a která je v očích lékařů takříkajíc starou rodičkou. Někdejší modelce Aleně Šeredové, která se v Itálii proslavila jako moderátorka, je dvaačtyřicet. Třetího potomka čeká se svým partnerem  Alessandrem Nasim, starším synům je deset a dvanáct. 

Nebo třeba Jaroslava Pokorná Jermanová. Politička a středočeská hejtmanka se stala podruhé matkou loni ve svých 48 letech, holčička dostala jméno Ema.

Mezi slavné pozdní maminky patří třeba zpěvačka Bára Basiková (57), která vedle osmadvacetiletých dvojčat má i třináctiletého syna Theodora. Porodila ho právě tehdy, když jí bylo čtyřicet čtyři. Jeho otcem je hudebník Petr Polák, který je o šestnáct let mladší než známá zpěvačka. 

Také Dana Bérová, bývalá ministryně informatiky, dnes IT konzultantka, porodila svého mladšího syna Davida ve 44 letech.

Na vlastní kůži: 10 rozdílů mezi tím, když máte dítě ve 20 a ve 40

Na vlastní kůži: 10 rozdílů mezi tím, když máte dítě ve 20 a ve 40

Taky stále dokola čtete, jak si starší matky z řad celebrit své mateřství pochvalují, jak je děti donekonečna nabíjejí energií a jak je to celé bez…celý článek

Další známou starší maminkou je Veronika Žilková (58). Ve svých 45 letech porodila syna Melichara, ten ale v půlroce zemřel na vrozenou vadu bránice. Dcera Kordula (12) se jí narodila také po čtyřicítce.

Také Ilona Csáková (49) si na děti počkala a stala se maminkou až po čtyřicítce. Má dva syny: Daniela a Dominika. Mateřství si velice užívá. Stejně jako čtyřnásobná matka Sára Saudková (53). Její čtvrtý syn Oskar se jí narodil, když jí bylo čtyřicet pět let. Ještě má Jana, Samuela a Sáru. 

Spousta starších slavných matek je také mezi zahraničními hvězdami – zvláště velkou pozornost vzbudila herečka Brigitte Nielsen, která svou dceru Frídu porodila, když jí bylo čtyřiapadesát. Věkový rozdíl mezi jejími dětmi tak činí 33 let. 

Sdílej na facebooku
Autor: Simona Procházková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku