Nic mě nebaví, všechno je špatně... Jsem vyhořelá matka!

Foto: iStock.com
Sdílej na facebooku
15. února  2017 
 11:15

Myslíte si, že syndrom vyhoření se týká jen manažerů? Že naprosté vyčerpání zažívají jen lidé, kteří pracují ve zdravotnictví či třeba školství? Omyl, rodiče jsou ohrožení úplně stejně. 

Syndrom vyhoření je poměrně známým termínem; tento stav důvěrně znají například lékaři, ošetřovatelky, zdravotní sestry, učitelé i další takzvané pomáhající profese, které dávají své práci maximum energie a nadšení až do naprostého vyčerpání zásob. A najednou ve „skladu“ není nic! Není co dávat, kde brát. Je prázdno.

Matka sama vyfotografovala narození svého syna! Jak to dokázala?

Matka sama vyfotografovala narození svého syna! Jak to dokázala?

Na co všechno jste myslela v momentě, kdy přišlo na svět vaše dítě? Tahle Američanka se snažila nezapomenout zmáčknout spoušť a vyfotit novorozeného…celý článek

Ráno vstane v 5 hodin, skočí ven se psem, vysprchuje se. Pak udělá rodině snídani, svačiny do školky (děti jsou alergické na lepek), připraví oblečení pro dvojčata. Miminko naštěstí spokojeně chrní – hurá! Vzbudí dvojčata a vypravuje je do školky. Manžel prosí o vyžehlení košile.

Je vyhlášeno pátrání po jedné rukavici. Manžel nasupeně odchází (nenašel ty správné ponožky) a s ním i dvojčata, která odvádí do školky. Miminko kupodivu ještě chrní, tak rychle dodělává daňová přiznání – přivydělává si jako účetní, každá koruna navíc se počítá! Ostatně dvojčata potřebují oteplovačky.

Nový trend: Kojenci a batolata v černém oblečení. Jak se vám líbí?

Nový trend: Kojenci a batolata v černém oblečení. Jak se vám líbí?

Zapomeňte na dobu, kdy nejmenší miminka nosila jen bílou, případně světlounké odstíny žluté, růžové, zelené nebo modré. Dneska děti, včetně kojenců…celý článek

Je v půlce druhého přiznání, mimino pláče. Pomuchluje se s ním, nakojí ho, vaří pro dvojčata (nechodí kvůli alergii na obědy), hodí prádlo do myčky a nádobí do pračky – nebo obráceně?! Běží nakoupit a do školky. Dcerku bolí ouško, všichni letí k pediatrovi, ten má bohužel zavřeno. Jede se na ORL, dcera dostává antibiotika. Oběd je pozdní.

Dcerka spinká u ochotné sousedky. Maminka, mimino a pes odcházejí se zdravým dvojčetem na keramiku. Syn tvoří a zbytek rodiny zařizuje vyzvednutí léků a nakupuje zapomenuté pečivo. Pes se u lékárny popral. Mimino pláče. Doma se chystá večeře, podávají se léky... Fouká na ouško, houpe miminko, odchlupuje koberec, trénuje logopedii, líbne přicházejícího manžela, odchlupuje miminko, peče perník na snídani, uklízí dětský pokoj, nahání děti do vany.

Večer bolí dcerku ouško, miminku se nechce spát, manžel neodhadl situaci a koketně pomrkává (u čehož asi zůstane). V noci je tak vyčerpaná, že nemůže spát…

Deprese klepou na dveře, za nimi ve frontě čekají nepřehlédnutelné fyzické obtíže.
Deprese klepou na dveře, za nimi ve frontě čekají nepřehlédnutelné fyzické obtíže.
Autor: iStock.com
Syndrom vyhoření – jak jej poznáte? Čtěte ZDE

Na vlastní kůži: Matkou po čtyřicítce? Tohle všechno vás čeká!

Na vlastní kůži: Matkou po čtyřicítce? Tohle všechno vás čeká!

Před pár dny jsem byla na maturitním plese nejstaršího syna. Bylo to fajn a nebylo špatné být tam mezi rodiči skoro nejmladší. Už před dvaceti lety…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Maminka.cz/Martina Machová
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy