Do kouta na hanbu, žádné dárky a sladkosti. 15 přísných rodičů ze světa celebrit

Tihle VIP rodiče jsou pořádně přísní
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
9. dubna  2020 
 06:00

Mysleli jste si, že děti slavných rodičů mají volnější výchovu? Omyl. Někdy mají přísnější pravidla než jejich vrstevníci. Často nesmějí koukat na televizi, hrát počítačové  hry, používat internet a sladkosti jsou také tabu. Server brightsideme.com sestavil žebříček celebrit, které mají tvrdá pravidla a přísnější výchovu dětí.

Podívejte se do naší FOTOGALERIE ZDE na výchovné úlety hvězd. Protože třeba taková Penélope Cruz je celkem drsná matka. Vyznává takzvaný educaring, takže žádné bezpečné židličky, žádné žvatlání na děti a v krajním případě ani žádné hračky. Vyznavači této metody berou děti jako malé dospělé. A co ostatní? 

Taková Gisele Bündchen před časem v rozhovoru tvrdila, že syna nakojí a pak ho pět minut drží nad nočníkem. Kanadská zpěvačka Alanis Morissette je vášnivou vyznavačkou názoru, že děti se mají kojit tak dlouho, dokud o to jeví zájem. Herečka Pamela Anderson nemá problém s tím, když její synové experimentují s drogami, naopak. Podle ní je fajn, když toho člověk vyzkouší co nejvíc.

Mezi českými celebritami je svým nekonvenčním přístupem k výchově známá Helena Houdová. "Zpočátku jsem jim chtěla dát neomezený prostor, aby vyrostly v to, kým opravdu jsou, ale pak mi došlo, že si svou maminku a tatínka vybraly, takže ten prostor přece nějaké mantinely potřebuje. Dnes tedy máme domluvené hranice, které fungují pro mě i pro ně," citoval modelku před časem magazín Téma.

Mila Kunis a Ashton Kutcher

Tento herecký pár se rozhodl, že nebudu kupovat svým dvěma dětem žádné vánoční dárky. Zní to jako trest, ale ve skutečnosti to s nimi rodiče myslí dobře. Chtějí, aby si na vánočních svátcích děti vážily té pohody, že je rodina spolu, a ne jen věcí. Herci požádali i prarodiče, aby místo kupování darů dali peníze na charitu. Více si můžete přečíst ZDE.

Madonna

Královna popu Madonna, která je známá svými sexuálními skandály, je tak trochu prudérní matka. Pro svých šest dětí má sepsaný dlouhý seznam pravidel. Například své nejstarší dceři Lourdes zakázala randit, dokud jí nebude osmnáct let. Televizi, sladkosti, nezdravé fastfoodové jídlo a časopisy mají děti úplně zakázané. A oblečení, které se bude válet na zemi, skončí v koši.

Michelle a Barrack Obamovi

V rodině bývalého amerického prezidenta se smí zapnout televize a počítač pouze výjimečně. Dvě dcery Obamových ho mohou používat jen několik hodin o víkendu, během týdne vůbec ne, výjimkou jsou studijní účely. Jejich matka Michelle Obama přiznala, že počítače svých dcer kontroluje, aby se ujistila, že se spolužáky skutečně diskutují o domácích úlohách a nebaví se jinak.

Cate Blanchett

Oscarová herečka přiznává, že je v rodině spíš tím zlým policistou. Věří, že je důležitější být dětem dobrou matkou než přítelkyní. Cate Blanchett a její manžel Andrew Upton se shodují v názoru, že když se snažíte vše podřizovat přáním dětí, pohybujete se na velmi tenkém ledu.

Victoria a David Beckhamovi

Bývalý fotbalista a idol dívčích srdcí David Beckham a jeho manželka – zpěvačka a módní návrhářka Victoria – jsou vzorem pro všechny britské (a nejen britské) rodiny. Jejich čtyři děti mají skvělé vychování: nikdy se nedostanou do žádných potíží, vždy říkají "prosím" a "děkuji" a vůbec jsou ztělesněním dobrých mravů.

Denzel a Pauletta Washingtonovi

Oscarový herec Denzel Washington se zdá být jedním z nejpřísnějších otců ze světa celebrit. Jeho čtyři již dospělé dcery se nikdy nedostaly "do řečí" a nefigurovaly v žádném, byť třeba malém skandálu. Dá se tedy říci, že Washingtonovi odvedli skvělou práci. Ale jejich dcery to asi neměly jednoduché. Rodiče měli přísná pravidla, a dokonce chtěli, aby je děti oslovovaly "madam" a "pane" a projevovaly jim patřičnou úctu.

Jessica Alba

Také děti slavných rodičů stojí v koutě. Když byly dcery herečky Jessiky Alby malé a hádaly se a přetahovaly o věci, posílala je za trest na hanbu do kouta. Tam musely stát několik minut. Ovšem i takové dvě minuty, kdy má nos na zdi, mohou být pro dítě nekonečné.

Gwyneth Palltrow

Oscarová herečka a propagátorka zdravého životního stylu Gwyneth Paltrow nasadila přísnou dietu všem členům rodiny. Její děti nesmějí cukr, lepek a musí jíst jen nízkosacharidová jídla. Sama herečka přiznává, že i děti si na to občas stěžují. Aby ne, když nesmějí těstoviny, pizzu a koláče jako jejich vrstevníci.

Jennifer Lopez

Také v rodině zpěvačky Jennifer Lopez panují přísná pravidla. Jejich heslo je: "Zábava musí být zasloužená." Pokud tedy dvojčata chtějí koukat na televizi nebo si hrát na gadgetech, musí se chovat dobře a nosit ze školy dobré známky.

Radost, nebo utrpení? 9 známých žen prozradilo, jak prožívaly kojení:

Megan Fox

Zákaz nadměrného sledování televize je v rodinách známých osobností celkem běžný, ale v rodině herečky Megan Fox je toto pravidlo ještě přísnější. Její děti mají televizi, tablety, internet a počítačové hry úplně zakázané. Pouze čas od času se smějí podívat na nějakou kreslenou pohádku nebo film.

Julia Roberts

Jedna z nejkrásnějších hereček Hollywoodu má také svá výchovná pravidla. Její tři děti nesmějí cukr, sladkosti a nezdravá fastfoodová jídla. Zmrzlinu nebo sušenky jim Roberts povolí pouze při zvláštních příležitostech, jako jsou oslavy.

Sdílej na facebooku
Autor: kog

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku