Slavní tátové, kteří vychovávali své děti sami! A zvládli to stejně dobře jako mámy

Liam Neeson s jedním ze dvou synů.
Foto: BPŽ/Instagram
Sdílej na facebooku
7. února  2019 
 06:00

Všude kolem nás je spousta matek samoživitelek, které jsou na výchovu dětí samy. Otců, kteří zůstávají na výchovu dětí sami, je mnohem méně. Přesto existují a je super vidět, že to berou opravdu vážně a zodpovědně. A proč taky ne, jediné, co nemohou, je kojení. V ostatním můžou matkám směle konkurovat. Tihle slavní muži vychovávali nebo vychovávají děti sami – a to z nejrůznějších důvodů. Kteří to jsou?

Liam Neeson

Tenhle populární herec z filmů Star Wars, Láska nebeská nebo Noční běžec před devíti lety přišel o manželku. Po tragickém pádu na lyžích zemřela a jemu zůstali na starost dva synové Daniel a Michael. Rodina potřebovala hodně času na to, aby tragédii překonala, ale podařilo se. Herec několikrát prohlásil, že mu pomohli právě jeho synové. Na dlouho se obětoval jen jim, teprve po sedmi letech od její smrti se znova zamiloval.

Pierce Brosnan

Herec přišel o svou manželku Cassandru v roce 1991 poté, co podlehla rakovině. Měli spolu syna Seana a adoptovali si dvě další děti Charlotte a Christophera. Dlouhý čas vychovával děti herec sám, teprve po třech letech se seznámil s novinářkou Keely, se kterou se v roce 2001 oženil.

Nicolas Cage

Charizmatický herec se stal poprvé otcem v roce 1990, kdy mu jeho přítelkyně Christina porodila syna Westona. Nikdy si ji ale nevzal a brzo se rozešli. Protože chtěl syna vychovávat sám, bývalé partnerce přenechal vilu v Hollywoodu. Dnes je Westonovi 28 let, snaží se prorazit stejně jako táta ve filmu, ale spíše dostává epizodní role. Před čtyřmi lety však slavného otce učinil dědečkem.

George Lucas

Tvůrce legendární ságy Hvězdných válek režisér George Lucas spoustu let vychovával tři adoptované děti. Amandu (37) ještě se svou první manželkou, po rozvodu ale dcera zůstala s otcem. Později si ještě režisér adoptoval dceru Katie (30) a syna Jetta (25). Všichni se pokaždé mihli v jeho filmech. Až v roce 2013 se Lucas znova oženil, vzal si o čtvrt století mladší Mellody Hobson, s níž má na stará kolena první biologickou dceru.

Al Pacino

Tento americký herec, držitel Oscara, Zlatého glóbu i ceny BAFTA, je tátou tří dětí, které má se dvěma různými ženami. Jako jeden z mála hollywoodských herců se ale nikdy neoženil. Nejstarší dcera Julie se narodila v roce 1989, v roce 2001 mu herečka Beverly D´Angelo porodila dvojčata – Olivii a Antona. Rodiče měli společnou péči o děti, takže se ve výchově pravidelně střídali. Herec v mnoha rozhovorech prohlašoval, že když má děti, snaží se naplánovat pracovní dobu tak, aby s nimi mohl být co nejvíc.

Colin Farrell

Irský herec má dva syny: šestnáctiletého Jamese a desetiletého Henryho. Jamesova matka je modelka Kim Bordenave, ale s Colinem se brzo po narození syna rozešla. Ani jeho druhý vztah s polskou herečkou Alicjou Bachled Curus nevyšel, ale mají spolu syna Henryho. Přesto se herec zavázal, že se o syny postará – a taky to dělá, přestože je poněkud divoký a nevyhýbá se večírkům a má potíže s alkoholem.

Lenny Kravitz

Po rozvodu začal hudebník vychovávat svou dceru Zoe sám. Předtím žil s manželkou Lisou tři roky. Nejprve měli po rozchodu střídavou péči, ale když bylo dceři jedenáct let, rozhodla se, že bude žít jen s otcem. Dnes je Zoe Kravitz známá herečka a modelka. Často se nechává fotografovat na společenských akcích s otcem.

Cristiano Ronaldo

Slavný fotbalista má spoustu dětí. Jeho prvního syna Cristiana mu v roce 2010 porodila údajně náhradní matka a on ho vychovával sám. Identitu matky nikdy neprozradil a říká dodnes: „Až Cristiano vyroste, řeknu mu, co jsem udělal. Některé děti nikdy nepoznají své rodiče, ať už matku nebo otce. Mít jen otce někdy stačí.“ V roce 2017 se stal otcem dvojčat, dcery Evy a syna Matea. I zde je jejich biologická matka neznámá. Momentálně žije s Georginou Rodriguez, která mu porodila dceru Alanu Martinu.

Norman Reedus

Hvězda televizního seriálu Živí mrtví a filmu Pokrevní bratři. Pět let žil s dánskou modelkou Helenou Christensen, s ní má syna Minguse. Po rozchodu se rozhodli pro společnou péči a ve výchově se střídali. Většinu času žil ale Mingus právě s otcem v Los Angeles. Dnes je z něj známý DJ.

 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku