Charlotte a George půjdou do skauta! Proč je tam jejich matka Kate chce přihlásit?

Budoucí skauti?
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
1. dubna  2019 
 06:00

Když vévodkyně Catherine před pár dny navštívila londýnské vedení skautské asociace, nechala se slyšet, že se jí skauting moc líbí. A že by ráda, aby se do něj zapojily její dvě starší děti: zanedlouho čtyřletá Charlotte a skoro šestiletý George. 

Kate a William mohou mít doma dva malé dobrodruhy! Tedy pokud vévodkyně udělá to, co koncem minulého týdne naznačovala – přihlásí je do skauta. Mluvila o tom po návštěvě londýnského velitelství Scout Association v Londýně. 

"Řekla, že by chtěla, aby se zapojili do skautské komunity, protože se jí líbí, co všechno to obnáší,  a podle ní je to skvělá příprava na další život," citoval web Popsugar.co.uk čtrnáctiletou skautku Lauren Noble. Podle ní Kate přímo prohlásila, že by bylo skvělé, kdyby se George a Charlotte stali skauty. 

 GALERIE: Takhle rostou děti Kate a Williama.

Sedmnáctiletý skaut Tahseen Patel, který na setkání s vévodkyní Kate rovněž hovořil, citoval její slova o síle skautského hnutí a o tom, že se jí líbí, co všechno se v něm mohou děti naučit, a to včetně tolerance a vzájemné spolupráce. Královští rodiče jsou, pokud jde o výchovu dětí, pro mnoho lidí inspirací. 

Je pravda, že už nějaký čas se ukazuje, že mít v životopisu aktivní účast ve skautingu je plus, a to i v Česku. A rozhodně nejen kvůli tomu, že skaut umí rozdělat oheň a přespat v lese. Je toho mnohem víc – skauti vědí, jak pracovat v týmu, jsou kreativní, stojí za svým slovem a dodržují sliby, vědí, jak vést a jak se nechat vést, mají schopnost empatie, váží si snahy, jsou velkorysí, bojují proti bezpráví a umí hledat řešení. 

Personalisté přímo radí: pokud jste skauty nebo jste byli nějak zapojeni do podpory skautské činnosti, napište to do svých životopisů, mluvte o své zkušenosti u pracovních pohovorů.  

„Hodně se staví na měkkých dovednostech a ty je zapotřebí si někde vyzkoušet, pěstovat je. Ukazuje se, že ideálním místem jsou různé dobrovolnické účasti nebo dlouhodobější fungování v rámci neziskového sektoru, vedení mladých lidí, zároveň je také dobré prokazování toho, že uchazeči jsou schopni se potkávat, řešit problémy, dávat lidi dohromady, někam je vést,“ vyjmenovává Zdeněk Slejška, ředitel informačního centra o vzdělávání Eduin.

Hledáme Maminku roku 2019? Právě teď můžete přihlásit sebe nebo jakoukoli jinou skvělou matku ve svém okolí do dalšího ročníku této výjimečné soutěže. Všechny potřebné informace najdete ZDE na webu Maminka roku

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku