Artur, Sanel, Violet. Proč daly celebrity dětem tahle zvláštní jména?

Neobvyklá jména teď frčí
Foto: Instagram/koláž
Sdílej na facebooku
15. srpna  2019 
 13:44

Je to sotva pýr týdnů, co se narodil potomek slovenského rappera Rytmuse a jeho ženy Jasminy Alagič Vrbovské, který dostal vážně zvláštní jméno – rodiče ho pojmenovali Sanel. Jak na něj přišli? Jméno balkánského původu prosadila pro syna Jasmina, vybrané ho měla už dlouhé roky a vůbec nepřemýšlela, že by snad svou volbu změnila. A jak ke svému jménu přišly další děti slavných, například rovněž nedávno narozený syn zpěvačky Ewy Farne? 

Artur. Tak se jmenuje syn zpěvačky Ewy Farne a jejího manžela Martina Chobota. Syn se jim rovněž narodil letos v létě. Zpěvačka nejdříve napsala na sociální sítě, že se syn jmenuje Artuś, tedy to je polská verze jména, ale v hashtazích jinak používá Artur. 

Jméno Artur by mělo pocházet pravděpodobně z keltského výrazu pro medvěda, tedy „arth“, může být ale vykládáno i jako „vznešený“ či „vážený“. Stejné jméno už nějaký čas nosí synové zpěvaček Ivety Bartošové a Leony Machálkové. 

Moderátorka Nikol Moravcová se koncem července stala matkou dcery, což oznámila na Instagramu. "Milý světe, tak tohle je naše dcera Violet. Kdo by to byl řekl, co se může jedním potažením prstu doprava na on-line seznamce za pár let stát, co?" Když tahle instagramová celebrita píše o svém dítěti, používá hashtag #VioletviaLetna 

Také tenistka Andrea Sestini Hlaváčková je od srpna maminkou. Před několika dny přivedla na svět dceru. Společně s manželem – bývalým italským tenistou Fabriziem Sestinim – jí vybrala jméno Isabella.

Alfí je náš největší poklad! 

Babyboom mezi tuzemskými celebritami každopádně pokračuje. A jako by se předháněly nejen v plození dětí, ale i v originalitě jmen, která jim dávají. Některá už jste slyšeli, byť jsou méně častá – ale některá skutečně překvapí, jako třeba jméno Alfréda. "Alfí je náš největší poklad a teď už jsme všichni společně doma," napsala loni na svůj Instagram herečka Marie Doležalová, která počátkem srpna porodila v pražském Podolí dceru. Spolu s otcem, kterým je tanečník Marek Zelinka, jí dala jméno Alfréda. A to je skutečně originální!

Herečka Kristýna Leichtová, která porodila jen o pár dní později, se spolu se svým partnerem u dcery rozhodla pro jméno Dorotka. Její herecká kolegyně Aneta Krejčíková s partnerem dala potomkovi jméno Ben. Dvojnásobnou matkou je další herečka, a to Míša Tomešová. S manželem vychovává syny Kristiána a Jonáše. 

Volbou jména svého dítěte zaujali manželé Klusovi: k Alfrédovi a Josefíně přibyla Jenovéfa, jméno, které je v Česku dost neobvyklé.

Ne úplně běžné jméno – Theodor – má také syn herečky Jitky Čvančarové a tanečníka Petra Čadka. Celým jménem se jmenuje Theodor Christian, zatímco jeho starší sestra je Elena Emilie.

Slovenská moderátorka Barbora Krajčírová nedávno vyrazila na premiéru nového animovaného filmu Wonder Park v doprovodu své blonďaté dcerky Amii – což je další z řady méně obvyklých jmen potomků českých a slovenských celebrit.

Úplně běžné – minimálně u nás – není ani jméno Mathias, to pro syna zvolila herečka Nikol Štíbrová.

Lennon Marlene Haj Smetana – tak se celým jménem jmenuje dcera moderátorky Emmy Smetany a jejího manžela Jordana Haje. Méně obvyklá jména nejsou jen trendem posledních let. Synové fotbalisty Tomáše Řepky se jmenují Tomasso a Markus, zatímco brankář Petr Čech je otcem syna Damiána.

Herečka Anna Geislerová dala nejstaršímu synovi jméno Bruno Fidelius. Rozruch svého času vzbudila další herečka, a to Veronika Stropnická, tehdy ještě Žilková, když se jí narodila dcera Kordula. Její dcera Agáta má syna Kryšpína a dceru Miu. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku