Když je vám 56 a máte roční dítě. Rudá Sonja Brigitte Nielsen se chlubí dcerou Fridou

Brigitte Nielsen s oblibou zveřejňuje fotky s dcerkou Fridou na sociálních sítích
Foto: Instagram
Sdílej na facebooku
7. června  2020 
 08:00

Herečka Brigitte Nielsen se vypravila s manželem Mattiou Dessim a jejich dcerkou Fridou na projížďku na kolech. Holčičce byl v únoru rok. Mimochodem, mezí ní a nejstarším potomkem herečky dánského původu je věkový rozdíl třiatřicet let. Nejmladší dítě přišlo na svět díky zmrazeným vajíčkům. 

Jaké to je stát se maminkou v tak pokročilém věku? „Když jsem se stala mámou poprvé, byla jsem příliš mladá, nezkušená, vykulená a zelená strachy. Ze všeho, co by se mohlo stát. Neměla jsem tušení, co mám dělat. Teď jsem jen a jen nadšená, šťastná a příjemně vzrušená. Stát se mámou v pokročilejším věku není náročné. Je to přímo úžasné!“ říká herečka Brigitte Nielsen (56) a dodává, že její těhotenství proběhlo naprosto bez jakýchkoli potíží a komplikací, přestože lékaři měli obavy.

Slavní rodiče, kteří bourají stereotypy: Kdo vychovává své děti jako transgendery?

Slavní rodiče, kteří bourají stereotypy: Kdo vychovává své děti jako transgendery?

Problém, který se v této době řeší čím dál častěji. Necítíte se ve svém těle dobře a máte pochybnosti o své pohlavní identitě. Zkrátka si nepřipadáte…celý článek

Když slavná hvězda akčních filmových trháků jako Rocky, Cobra, Rudá Sonja nebo Policajt v Beverly Hills poslala do světa zprávu o svém těhotenství, byl to trochu šok! Odvaha jí rozhodně nechybí a život s téměř roční dcerkou si nemůže vynachválit. „Cítím se tak dobře jako ještě nikdy,“ vzkazuje všem škarohlídům!

Necelý rok a půl stará Frida je Brigittiným již pátým potomkem, herečka a bývalá modelka je maminkou ještě čtyř již dospělých synů, z nichž nejstarší Julian (34) se jí narodil ve dvaceti letech (následovali mladší bratři Killian, 29, Douglas, 25, a Raoul Meyer Jr., 23). „Rodinka se nám rozroste,“ napsala předloni na jaře na Instagram a sdělení  tehdy doplnila fotkou, na které se jí rýsuje těhotenské bříško. A strhl se poprask! Někteří fanoušci ji tvrdě kritizovali a odsoudili za nezodpovědnost, spousta lidí ale neváhala vyjádřit podporu a gratulovala jí k odvaze.

Že něco nejde? Ale prosím vás!

Herečka se nijak netajila tím, že o dítě se s manželem, kterým je barman Mattia Dessi (40), snažila dlouhé roky a podstoupili několik cyklů umělého oplodnění. „Jedenáct let jsme dělali všechno pro to, abych otěhotněla. Byla to náročná a trnitá cesta a nikomu bych tuto zkušenost nepřála. Zdaleka ne každý to opakované zklamání dokáže ustát, celá situace je psychicky hodně vyčerpávající a zasahuje negativně partnerský vztah. Naštěstí jsme to zvládli a v červnu se stal zázrak – narodila se Frida.

Mají děti, ale nerodily! Slavné ženy, kterým potomka odnosila náhradní matka

Mají děti, ale nerodily! Slavné ženy, kterým potomka odnosila náhradní matka

Novorozený potomek – dcera Raddix – herečky Cameron Diaz dost možná přišel na svět díky náhradnímu mateřství. Ještě loni koncem roku herečka totiž…celý článek

Jsem neskutečně pokorná a vděčná za štěstí, které nás nakonec potkalo. Žiju v permanentním stavu blaženosti,“ svěřuje se Brigitte. Nestyděla se zveřejnit, že krátce poté, co potkala svého současného manžela (byla vdaná již třikrát), nechala si na klinice zamrazit vajíčka. „Bylo mi téměř 40 a jemu 25, chtěla jsem zajistit, že budeme moci v budoucnu plánovat společného potomka. Nechtěla jsem se této šance vzdát. Brzy jsem poznala, že Mattia je mou největší životní láskou, a snila jsem o tom, že mu dám dítě. Lékaři nám dávali šanci tři až čtyři procenta, že se umělé oplodnění podaří. I přes opakované neúspěchy jsme to zkoušeli pořád znovu a znovu. Vyplatilo se,“ usmívá se Brigitte.

Své těhotenství však až do jeho poloviny úspěšně skrývala a nesvěřila se s radostnou novinou dokonce ani blízkým. Tak moc se bála, že nastanou problémy nebo dítě potratí, jak ji opakovaně varoval doktor.

Nezbláznila jsem se!

Frida je prvním potomkem Brigittina o patnáct let mladšího manžela Mattia, který je doslova na vrcholu blaha a malou princeznu si naplno užívá. Stejně jako jeho žena ale musí takřka denně čelit kritice a poznámkám o nezodpovědném a lehkovážném rozhodnutí. „Hodně lidí nám naše štěstí přeje a raduje se s námi, najde se ale i dost takových, kteří mi neváhají říct: Zbláznila jste se? Co jste se to opovážila udělat? Chudák dítě, vždyť můžete být klidně jeho babička. Umřeš dřív, než odmaturuje. Nikdo ale nemá právo mě soudit. Vše je přece o tom, co můžete dítěti dát a předat, jak moc ho budete milovat. Jako žena i máma se cítím mnohem lépe a uvolněnější než kdy dříve,“ vyznává se Brigitte. S nadšením vypráví, že všichni její dospělí synové malou sestřičku zbožňují a jsou šťastni spolu s ní, že touhu po dalším miminku nevzdala a sladká holčička je na světě.

Jsem stará! Ale milující a pohodová máma!

Někdejší Rudá Sonja, o které po uvedení stejnojmenného akčního megahitu tajně snily miliony mužů po celém světě, říká, že jako „stará matka“ dnes a denně vidí až propastný rozdíl ve svém přístupu k výchově a rodičovství s nejmladší dcerou:

„A není to jen proto, že Frida je veselé, pohodové a totálně šťastné dítě. Mám pocit, že jí mohu předat a naučit ji mnohem víc, než když mi bylo dvacet nebo pětadvacet. Necítím žádné obavy ani nejistotu, věci, které mě jako mladou maminku dokázaly vyděsit nebo rozčílit, vůbec neřeším, jsem více v klidu, trpělivější a vnímavější. Naplno a se spoustou zábavy si užíváme každý den, už dokonce společně i cestujeme a občas mě doprovází na natáčení. Mít dítě pro mě totiž neznamená, že přestanu pracovat. Hrála jsem dokonce ještě v osmém měsíci těhotenství. To už ovšem měli maskéři práce nad hlavu s tím, aby dokázali šikovně skrýt můj velký pupík,“ přiznává s úsměvem.

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku