Kolik chův má vévodkyně Kate? A kolik Meghan? Budete se divit!

Chůva, která pečuje o děti vévodkyně Kate, se moc neukazuje, stojí spíše v pozadí a je po ruce tehdy, když ji Kate potřebuje.
Foto: Profimedia
Sdílej na facebooku
2. září  2019 
 06:00

Kate Middleton má se svým manželem princem Williamem tři děti. Poslední syn Louise se narodil v dubnu 2018. Tři děti obvykle znamenají pro většinu matek spoustu starostí, zvláště pokud přišly poměrně rychle za sebou. A hodně dnešních matek se taky nijak nerozpakuje, aby si zařídily nějakou pomocnici, která by jim s malými dětmi pomáhala. Třeba jen tím, že je bude vyzvedávat ze školky nebo z družiny. Jak to má tedy s pomocnicemi Kate? A co její švagrová Meghan? 

Vybrat chůvu není ani náhodou lehká záležitost. Musíte jí důvěřovat, a pokud jsou ty děti navíc královského rodu a vždy na očích veřejnosti, může to být opravdu velká dřina. Kate Middleton měla ale štěstí. Podařilo se jí najmout jednu z nejlepších chův v oboru, přestože zpočátku tvrdila, že žádnou chůvu nebude potřebovat a s dětmi to zvládne sama. Brzo ale zjistila, že s třemi dětmi a královskými povinnostmi je fajn mít někoho po ruce, kdo se o děti postará.

Když odešla do důchodu Jessie Webb, chůva, která se starala kdysi o malého Williama, bylo nutné poohlédnout se jinde. Když se Kate a Williamovi narodil první syn George, doslechli se od jiných spokojených párů o chůvě Marii Borrallo. Všichni na tuhle ženu pěli samou chválu. A tak se Kate pokusila ji získat do své rodiny.

Jaká vlastně tahle novodobá Marry Poppins je? Celým jménem se jmenuje Maria Terese Turrion Borrallo, je jí 40 let a pochází ze Španělska. Do královské rodiny přišla, když bylo Georgeovi osm měsíců, a součástí rodiny je stále. Není divu, Kate je s ní nadmíru spokojená. Je dokonalá představitelka tradiční chůvy – nosí uniformu s hnědým kloboučkem, který nosí na počest toho, že absolvovala prestižní Norland College.

Tahle škola se nachází v Barthu a je známá po celém světě díky výjimečným standardům výuky budoucích chův. Škola má více než 125letou tradici a učí budoucí chůvy nejen šít, vařit a měnit plínky, ale taky nabízí kurzy sebeobrany a první pomoci. Maria ovládá bojová umění a je taky vycvičená v protiteroristických technikách.

Maria žije s rodinou ve svém soukromém bytě v Kensingtonském paláci, a je tedy vždy po ruce. V bytě má ložnici, obývací pokoj, kuchyňský kout a koupelnu. Vzhledem k tomu, jak moc jsou Kate i William zaneprázdnění, tahle vysoce kvalifikovaná chůva je v případě potřeby, jen co by kamenem dohodil.

Pokud jde o vévodkyni Meghan, ta má zřejmě při výběru chův spíše smůlu. Od narození syna Archieho už se v jejich rodině vystřídaly tři! Dvě chůvy Meghan propustila během dvou měsíců, třetí zatím zůstává. Mezi lidmi se sice proslýchá, že Meghan je moc náročná a nesnesitelná, ale důvod je spíše prostý. Meghan chce jednoduše ke svému dítěti tu nejlepší chůvu.

První byla propuštěna údajně za neprofesionální chování, druhá prý nebyla k dispozici celých dvacet čtyři hodin. Není to tak dlouho, co do rodiny Meghan a Harryho nastoupila třetí. Tu si rodiče najali přes agenturu a jde o Američanku. Musela podepsat dohodu o mlčenlivosti a v zásadě by se měla stát členkou jejich rodiny. Zatím je s ní Meghan spokojená a prý je doslova „darem z nebes“.

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku