Přiznání vévodkyně Kate: Po porodu syna jsem trpěla splínem. Po čem toužila?

Na cestě do školy
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
5. února  2020 
 06:00

Během návštěvy dětského centra v Cardiffu se vévodkyně Kate rozpovídala o tom, jak se jako prvorodička cítila po porodu syna George. Byla velmi upřímná a přiznala, že její pocity se nelišily od těch, které prožívají i ostatní ženy, které nemají za zády královské výsady. Co všechno prozradila a jaké pocity měla?

Zdá se to možná podivné, ale i princezny a vévodkyně prožívají stejné mateřské pocity jako kterékoli jiné novopečené matky. Kate není výjimkou. Má kolem sebe sice chůvy a hospodyně, ale nebylo to tak úplně vždycky. Před pár dny navštívila dětské centrum Ely and Careau Children´s Centre v Cardiffu ve Walesu.

Tahle zastávka byla součástí zahájení národního průzkumu o vývoji dětí v raném dětství s názvem Five Big Questions on the Under-Fives. Cílem celostátního průzkumu, který se zabývá klíčovými otázkami týkajícími se budoucího blahobytu a úspěchu dětí, je vyvolat „trvalé změny pro příští generace“.

Proč právě Wales? Protože tam společně s princem Williamem žila tři roky až do roku 2015. V té době taky porodila jejich prvního syna George. V dětském centru mimo jiné řekla: „Je hezké být zpátky ve Walesu. Když jsem porodila George a William stále pracoval, byla jsem velmi často sama. Cítila jsem se izolovaná a odříznutá od rodiny. Určitě bych tehdy ocenila, kdyby existovalo takové dětské centrum.“

Všechny matky po porodu potřebují podporu a je velmi důležité, aby ji matky dostaly právě v raném dětství svých dětí. A tuhle podporu by měly mít všechny matky bez ohledu na to, odkud pocházejí. Nové dětské centrum se nachází v ekonomicky slabší části velšského hlavního města a rodiče sem mohou chodit se svými dětmi.

Jak je vidět, i Kate bojovala se samotou a izolovaností. Teprve v roce 2017 se rodina přestěhovala do Kensingtonského paláce v Londýně, aby se pár stal plnohodnotným členem královské rodiny. Celostátní anketa bude probíhat on-line měsíc a výsledky budou zveřejněny v březnu. Na základě výsledků bude Kate pokračovat ve svém ambiciózním projektu.

Chcete rodit po svém? Přidejte se k projektu časopisu Maminka:

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku