Připravte se na porod. Co potřebujete a co je zbytečné?

Připravte se na porod. Co potřebujete a co je zbytečné?
Zabalte si do porodnice tašku, kde budete mít potřeby pro sebe a připravte i tu s věcmi pro dítě, kterou vám pak partner po porodu přinese
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
23. srpna  2015 
 13:27

Jakmile je žena těhotná, dříve nebo později ji čeká porod. Jak se blíží termín porodu, mohou sílit obavy budoucí rodičky z toho, jaký bude jeho průběh a zda má připravené vše potřebné. Strach i nervozitu lze zmírnit tím, že se na vše předem přichystáte - v úvahu připadají předporodní kurzy, porodní plán či sbalená zavazadla do porodnice podle seznamu, který si sepíšete. 

Když se blíží porod, má většina žen výběr porodnice dávno za sebou a většinou platí, že se dostanou do té, pro kterou se rozhodly. Přesto se vyplatí si během posledních týdnů ujasnit třeba to, jak může porod vypadat. 

Pokud vás od porodu dělí více než měsíc, stojí za úvahu, zda ještě nestihnete absolvovat předporodní kurzy, které mohou zmírnit některé vaše obavy. Někde je pořádají samy porodnice, jistotou jsou mateřská centra a centra zaměřená právě na matky s dětmi a pořádání různých kurzů. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku