Dali byste si na zeď otisk svojí placenty? Za 600 korun můžete

Dali byste si na zeď otisk svojí placenty? Za 600 korun můžete
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
13. října  2016 
 08:00

Když se nějaká žena přizná, že po porodu zakopala placentu pod jabloň, vzbudí to rozruch. Natož když nějaká další řekne, že si z kousku placenty udělala koktejl, který vypila, aby měla dost energie. Teď si můžete dopřát další věc: obraz z otisku placenty, který začala nabízet rakovnická porodnice. 

"Mě to neuráží. Je to hezká a originální památka na nádherné období a na to, co vaše tělo dokázalo. Kdybyste vylezl na Mount Everest, taky byste si na to chtěl uchovat nějakou vzpomínku: minimálně fotku, nějaký kamínek nebo bundu, ve které jste tam byl," napsala na Facebooku Eva Homolková v diskusi pod nabídkou porodníků z Rakovníka.

Ti umožňují rodícím ženám, aby si dopředu objednaly otisk placenty včetně pupeční šňůry. Výzvu zveřejnili mimo jiné právě na této sociální síti a reakce byly všelijaké.

Nový trend: Matky potírají novorozence poševním sekretem, aby byli zdravější

Nový trend: Matky potírají novorozence poševním sekretem, aby byli zdravější

Na první pohled to vypadá jako alternativa všech alternativ. Matky, které porodí dítě císařem, potírají novorozence vlastním vaginálním sekretem, protože…celý článek

Autor: Nemocnice Rakovník
Většinou kritické nebo spíše takové, které si z nabídky utahovaly. Činili tak nejen muži, kteří neváhali nabídnout otisk prostaty, ale i ženy, jedna například otisk placenty přirovnala ke zobrazení vyňatých žlučových kamenů. To je možná přehnané, otisk je barevný, nic krvavého – a pokud je to někomu milé? Šest set korun se dá utratit i za větší hlouposti. 

Šokující fotky: Pupeční šňůra coby materiál, z něhož vznikají módní doplňky

Šokující fotky: Pupeční šňůra coby materiál, z něhož vznikají módní doplňky

Pokud jste si mysleli, že pojídáním placenty už všechny neobvyklé poporodní aktivity skončily, jste na omylu. Na sociálních sítích se začaly objevovat…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku