Proč porod vlastně tolik bolí: Co se při něm děje?

Proč porod vlastně tolik bolí: Co se při něm děje?
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
6. března  2017 
 06:00

Porod bolí vždycky, ale každou ženu jinak. Roli hraje délka porodu, postup dítěte, individuální snášenlivost bolesti a spousta dalších věcí. Někdo se snaží brát věci, jak přicházejí, a dopředu to moc neřešit, jiné ženy uklidní, když vědí, co a proč se při porodu děje. Tady ty informace máte. 

Porod je nezapomenutelný a více či méně bolestný zážitek. Tak to prostě je. A po roce bychom do toho klidně šly znova, bolest nebolest. I když víme, jaké to bylo, jak jsme trpěly. Jenže ten výsledek stojí za všechny bolesti světa.

Proto vám prozradíme, jaké druhy porodních bolestí existují, abyste byla připravená. Připadá vám, že je to vlastně jedno? Je to zkrátka bolest a žádné rozdíly nejsou? Věřte, že ano. Pokusili jsme se vám je pomocí zkušeností maminek rozlišit.

Jak vypadají FÁZE PORODU a co se při nich děje? 

Tohle jsou nejkrásnější a nejdojemnější porodní fotky roku 2017

Tohle jsou nejkrásnější a nejdojemnější porodní fotky roku 2017

Bolest, někdy trvající celé hodiny, vyčerpání a pak obrovská radost. Přesně takové situace včetně různých něžných momentů zachycují následující fotky,…celý článek

Neuvěříte, čím háčkované chobotnice pomáhají předčasně narozeným miminkům

Neuvěříte, čím háčkované chobotnice pomáhají předčasně narozeným miminkům

Na háčkované čepičky u malinkých miminek jsme už zvyklí i v českých porodnicích, ovšem háčkované chobotničky? Personál v porodnici v Pool Hospital…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Maminka.cz/Erika Pilátová

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku