Podivný hit? Ženy na nehtech nosí ultrazvukový snímek svého dítěte

Foto: Instagram
Sdílej na facebooku
17. října  2018 
 06:00

Některé ženy si nechávají na tělo vytetovat jména svých dětí, jiné takovou odvahu nemají. Ovšem nabízí se jim nová možnost, ne tak trvalá. Budoucí maminky si nechávají namalovat na nehty ultrazvukový snímek svého nenarozeného dítěte jako připomínku těhotenství. Jiné ženy si zase touhle speciální manikúrou připomínají dítě, které nedonosily.

Akrylové nehtové umění se v posledních několika letech poměrně zvrtlo, stačí se jen podívat na Instagram, kde najdete neuvěřitelné vzory, délky či tvary. Ale uprostřed toho všeho teď můžete natrefit na nehty, které mají pro jejich nositelky velký význam: nehty namalované černě s malými bílými obrysy jejich nenarozeného dítěte z ultrazvukového snímku.

Sara Peterson, kalifornská hvězda a bývalá majitelka salonu Nails by Sara, říká, že ji myšlenka tohoto typu manikúry napadla v loňském roce a přemýšlela, jak přesně to zrealizovat. Podobné nehty se prý objevily už před pěti lety, ale nebyly ručně malované. Místo toho na nich byly natištěny aktuální ultrazvuk nebo malá fotokopie, která se aplikovala na nehty a natřela akrylem.

Saru Peterson k nápadu vedla i silná osobní potřeba – byl to způsob, jak mít stále po ruce obrázek dítěte, které potratila. „Nevím, co to znamená pro ostatní matky, ale pro mě to byl nádherný pocit – znova vidět své dítě a cítit ho u sebe,“ říká. Další a další matky ji následují a nechávají si na nehty nakreslit ultrazvukový obrázek svého dítěte – ať už na památku po jeho ztrátě nebo jako způsob, jak oznámit svému okolí, že dítě čekají. Jak se vám tyhle nehty líbí?

 

Co skutečně cítí miminko v děloze? Podívejte se na VIDEO:

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy