Co chceme po porodnicích? Méně zásahů, více péče

Video se připravuje ...
Co chceme po porodnicích? Méně zásahů, více péče
VIDEO: Festival o těhotenství, porodu a rodičovství
Sdílej na facebooku
9. května  2018 
 06:42

Festival o těhotenství, porodu a rodičovství vás zve na svůj již 13. ročník, který se koná v rámci Světového týdne respektu k porodu od pondělí 14. května do 20. května 2018 v Praze. Letošním tématem je: méně zásahů, více péče. Web Supermámy festival rozhodně podporuje.  

Co myslíte, změnily se od roku 1989 české porodnice k lepšímu? Celkově snad ano, prostředím určitě, ale přístup zdravotníků mnohde není ten, po jakém ženy oprávněně touží. Stále se můžeme dočkat zbytečných zásahů, nerespektování přání a představ, chybí soukromí. 

Pojďme se o tom pobavit na další Festival o těhotenství, porodu a rodičovství, který se koná příští týden v Praze. Letošním tématem je: méně zásahů, více péče.

Co vás čeká? 

  • přednášky, semináře a workshopy pro těhotné a jejich rodiny
  • interaktivní přednášky a projekce pro žáky a studenty
  • semináře pro zdravotníky
  • filmové projekce
  • obchůdek se vším, co k těhotenství, porodu a péči o děti patří
  • prodej knih
  • poradna – duly, porodní asistentky a laktační poradkyně
  • občerstvení
  • originální dětský koutek

K vidění je také expozice k přírodě i člověku šetrných prostředků použitelných v těhotenství, při porodu a v péči o děti Homo Ecologicus. Vstup do expozice, na sdílecí skupinky a večerní program je volný. Můžete tedy navštívit Dělohu, Porodní sál, Porodní pokojík, Obchůdek, Homo ecologicus, nakoupit knihy či se občerstvit u baru. A promyslet, na kterou přednášku si koupíte vstupenku. 

 

Tradice Světového týdne respektu k porodu vznikla před několika lety v několika frankofonních zemích jako reakce na stále přetechnizovanější obor porodnictví. Česká republika se připojila prostřednictvím Hnutí za aktivní mateřství v roce 2006.

Po celé republice můžete třetí květnový týden navštívit přednášky, diskuse, filmové projekce a další akce. V Praze vás zve Hnutí za aktivní mateřství na Festival o těhotenství, porodu a rodičovství soustředěný do MediaKlubu Spálená, v Brně Nesehnutí a Unie porodních asistentek nabízejí setkání na různých místech. Svůj program nabízí i mnohá mateřská a rodičovská centra.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku