Takhle vypadají ženy, které rodily. Proč se nechaly vyfotit?

Body Proud Mums: Kesia
Foto: Mothercare
Sdílej na facebooku
30. dubna  2019 
 06:00

Některé ženy, respektive jejich postavu, těhotenství moc nepoznamená. Ale většina z nich si na něj nějakou památku nese, ať už jsou to strie, povolená kůže nebo kila navíc. Tenhle projekt to chce změnit! 

Fotografku Carolyn Gibson přiměly k nafocení série, kterou chce v plné šíři představit na květnový Den matek, vlastní pocity a pochybnosti. Chystá se na krátkou dovolenou s několika kamarádkami, mezi nimiž bude jediná s postavou poznamenanou těhotenstvími a porody. 

"Mám dvě děti, z toho jedno ještě vážně malé a opravdu jsem začala panikařit, když jsem si představila, že si na sebe vezmu plavky a ostatní lidé uvidí, jak teď vypadám. Pak mi došlo, že je to hloupost a že v tom nejsem sama. A tak jsem se rozhodla udělat něco pro realistické vnímání ženského těla," vysvětluje fotografka. 

Přiznala, že i ona se nechala ovlivnit tlakem okolí a médií na dokonalost, ale že ona sama považuje za dokonalé účastnice svého projektu – vyfotit se nechala i ona sama, aby šla ostatním příkladem. 

Pokud jde o ženy na snímcích, některé byly od začátku zdravě sebevědomé, ale některé hodně nervózní a zakřiknuté. Pomohly jim rozhovory s ostatními, sdílení zážitků i zkušeností. Svými fotkami se Carolyn snaží vzkázat všem matkám, že jejich tělo dokázalo neuvěřitelné věci a že není proč se za něj stydět. 

S podobným tématem nedávno vyrukovala také společnost Mothercare v kampani s názvem Body Proud Mums. Cílem je narušit stereotypy ve vnímání toho, jak vypadá tělo po těhotenství a porodu, protože veřejnost včetně matek samých má v tomto ohledu nerealistické představy. Do velké míry je ovlivňují média, například snímky celebrit, které mají pevné a ploché břicho měsíc po porodu. V galerii najdete  snímky z téhla kampaně. O příbězích žen z kampaně Body Proud Mums jsme psali ZDE

Fotografku Carolyn Gibson přiměly k nafocení série, kterou chce v plné šíři představit na květnový Den matek, vlastní pocity a pochybnosti. Chystá se na krátkou dovolenou s několika kamarádkami, mezi nimiž bude jediná s postavou poznamenanou těhotenstvími a porody. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku