Struny dětem: Nepropásněte jarní festival hudby a divadla pro děti

Video se připravuje ...
Struny dětem: Takhle se povedly na podzim 2017
Foto: Struny dětem
Sdílej na facebooku
15. ledna  2018 
 10:00

Milují vaše děti divadlo, hudbu, zpěv, tanec, výtvarné dílny? Pak je nejspíše nadchne rodinný festival Struny dětem, jehož jarní část proběhne poslední březnový víkend v pražském divadle Minor a přilehlých prostorách. Předprodej lístků začal právě toto pondělí. 

Oblíbený rodinný festival Struny dětem v Minoru chystá na první jarní víkend pestrý program plný hudby, tance, her a vyprávění pro všechny tvořivé děti i hravé rodiče. O víkendu 23. až 25. března 2018 ožijí prostory divadla Minor a Novoměstské radnice 9. ročníkem festivalu, na který je připraveno na tři desítky koncertů nejrůznějších žánrů, představení i workshopů.

Všechny jednotlivé programy Strun dětem v Minoru spojuje tradičně snaha představit dětem pestrý svět umění a tvořivých aktivit. Po celou sobotu a neděli budou opět připraveny průběžné dílničky a hravé zóny, jež nabídnou odpočinek a tvoření i bez nutnosti nakoupit vstupenky v předprodeji.

„Nabízíme rodinám s dětmi všech věkových kategorií aktivní setkání s nejrůznějšími uměleckými disciplínami, které představí ti nejpovolanější z oboru,” říká ředitelka festivalu Dana Syrová. 

Příběhy, tango a výtvarné dílny

Festival začíná v pátek navečer představením Sněhová královna coby symbolickým rozloučením se zimou. Pišlické příběhy bude číst Ivan Trojan, zazpívají Lenka Dusilová, Beata Hlavenková, Milan Cais a Petr Ostrouchov. Okno do opojného světa argentinského tanga otevře Tango Argentino – koncert nejen s hudbou v podání těch nejpovolanějších: Escualo Quintetu, Gabriely Vermelho a tanečníků ze skupiny Buenos Aires Tango. Nové cesty mezi folkem, rockem a popem zkoumá písničkář Thom Artway, smršť nazvanou Acoustic Rock’n’Roll vypálí výteční The Fellas (dříve Goodfellas).

Šmytec škatulkám vyhlásí v programu Housle bez fraku epochální Epoque Quartet, v Setkání u cella vás provede tradičně netradiční průvodce Strunami dětem: Filip Jevič. Program s mistry violoncella předvedou Terezie Kovalová a Tomáš Jamník. Parádní Planety rozezpívají Sluneční soustavu v autorském projektu Mateje Benka a jeho hostů. Program nabízí i řadu výtvarných či hudebních dílen.

Jednotlivé akce jsou rozděleny dle věkových kategorií. Kompletní program a všechny podrobné informace jsou k dispozici na www.strunydetem.cz. Předprodej vstupenek začal 15. ledna. Řada dalších dílniček a hravých zón nabídne v sobotu a v neděli odpočinek i místo pro aktivní kreativitu zdarma.

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku