Testujeme s dětmi: Vychytávka, díky které se začnou hýbat i u obrazovek

Nintendo Ring Fit Adventure
Foto: archiv firem
Sdílej na facebooku
5. prosince  2019 
 10:00

Máte pocit, že byste měli potomky motivovat ke sportu, ale nechcete se s nimi neustále hádat a otrávit je? Protože oni zjevně raději sedí u počítače, například. Pak vám můžeme s klidným srdcem doporučit vychytávku od japonského giganta Nintendo - Ring Fit Adventure. Zaručujeme vám, že bude bavit nejen vaše děti, ale i vás!

Herní konzole jsou skvělým způsobem, jak trávit čas, ale občas ho dokážou sežrat mnohem víc, než bychom chtěli. O to víc, že často u něj sedí i naše děti. Teď je tu novinka, která vás může zbavit výčitek. 

Japonská herní firma Nintendo je známá svým talentem přinášet do světa hermího průmyslu inovace, které si rychle získávají na oblibě. Po interaktivním Wii a kreativním Nintendo Labo, tedy papírovým stavebnicím kompatibilním s poslední konzolí Nintendo Switch přichází teď před Vánocemi s další novinkou, která vás prostě chytne - Nintendo Ring Fit Adventure.

Vychvalovat samotnou konzoli a všechny její možnosti, by bylo dřívím do lesa, ale pokud přeci jen uvažujete, čím by vás zrovna Nintendo Switch mělo přesvědčit, pak je to především možnost hrát nejen v propojení s televizí, ale také v hands-on módu. Tedy v režimu, kdy konzoli i s obrazovkou držíte v ruce a můžete tak pokračovat ve hře i na cestách. Možnost hry ve více uživatelích je pak už naprostou samozřejmostí.

Nintendo Ring Fit Adventure
Nintendo Ring Fit Adventure
Autor: archiv firem

Rozšíření v podobě Ring Fit Adventure je vlastně takovou malou domácí posilovnou pro gamery, které baví dosahovat dalších úrovní spíš na obrazovce, než na posilovacích strojích. A právě tato novinka vás do pohybu vtáhne tak nějak samozřejmě. Narozdíl od Wii a Wii U, při kterých šlo především o hru, kterou "tak nějak" ovládáte pohyby vlastního těla, hra Ring Fit Adventure je přizpůsobena a nadesignovaná právě tak, aby jste během ní prožili kompletní a užitečný workout. Jde tu tedy především o cvičení, ale natolik zábavnou formou, že si toho ani nevšimnete.

Jak to celé funguje?

Jak už bylo řečeno, hra vytvořena proto, aby vás donutila se hýbat. Do speciálního cvičícího kruhu a do pásku na stehno tak musíte vložit herní ovladače Joy Con a potom už hrajete toto jednoduché RPG. Pokud chcete, aby váš hrdina běžel kupředu, musíte běžet na místě. Na jiném povrchu, jako třeba v bahně, je ale potřeba zvedat nohy mnohem výš, než při běžném pohybu.

Nintendo Ring Fit Adventure
Nintendo Ring Fit Adventure
Autor: archiv firem

Kruhem, která při hraní stlačujete, či naopak roztahujete, pak plníte různé úkoly, nebo porážíte protivníky. Každý nepřítel je ale jiný, takže některého musíte zneškodnit dřepováním či sedy lehy. Hra je tak velmi zábavná, nejednotvárná a dost chytlavá na to, aby vás nutila pokračovat dál a dál a pořádně si zamakat tímto zábavným cardio cvičením.

Že to Sing Fit Adventure s posilováním myslí opravdu vážně, vás přesvědčí už počáteční nastavení hry. Není univerzální pro každého, ale umožní vám nakalibrovat si cvičící kruh podle své síly a možností. To vše si pak uložíte pod svůj profil, takže hru může hrát celá rodina, aniž by pro někoho byla moc těžká, nebo naopak trapně snadná.

Nintendo Ring Fit Adventure
Nintendo Ring Fit Adventure
Autor: archiv firem

Adventura samotná pak samozřejmě s tím, jak postupujete v příběhu, také zvyšuje svoji obtížnost. Ale je to pozvolné a nenásilné, takže nemusíte mít strach, že by vám na finální bitku nestačil dech. Pokud nejste zrovna hráčem  chcete si spíš jen tak podomácku zaposilovat, nebo se protáhnout, nabízí hra i další režimy, ať už na cvičení, jako takové, nebo jen na protažení konkrétních partií.

Zábavu si tak opravdu užije celá rodina, jak jsme ostatně vyzkoušeli na vlastní kůži doma. Pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu to samozřejmě nenahradí, na doplňkové posilování, zábavu s přáteli, či rodinou, nebo prostě pokud chcete aby vaše dítě u her jen nesedělo na pohovce, je ale Ring Fit Adventure naprosto ideální!

Pro lepší představu, jak to celé funguje, se podívejte na video:

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: brig

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku