To je hrdina! Nemá ruce ani nohy. Přesto plačícímu bráchovi podal dudlík

Video se připravuje ...
Chlapeček nemá ruce, ale i tak podá plačícímu bráškovi dudlík
Foto: IG/katiewhiddon
Sdílej na facebooku
20. května  2020 
 06:00

Je to přesně sedm let, co se Katie Whiddom dozvěděla, že její syn nebude mít vyvinuté končetiny. Malý Camden se totiž narodil se syndromem zvaným amelia-phocomelia, což znamená, že mu chybí ruce i nohy. Ale ani tento handicap ho nezastaví v tom, aby pomáhal svým čtyřem sourozencům. Už ve třech letech zvládl podat svému malému bráškovi dudlík. Podívejte se na dojemné video, které kolovalo po sociálních sítích. 

Katie je pětinásobná máma a brzy se jí narodí šestý potomek. Když čekala první dítě, malého Camdena, bylo jí osmnáct a poté, co jí lékař oznámil, že chlapec nikdy nebude mít končetiny, byla pěkně vyděšená. 

Nejtěžší bylo, že se musela rozhodnout, zda si miminko nechá. "Můj chlapeček nikdy nebude nosit boty. Nikdy ho nebudu moci držet za ruku...," to byly myšlenky, které se jí honily hlavou, když slyšela verdikt doktora. Bylo to opravdu hrozné. Ale když slyšela jeho srdce, nemohla jít na potrat! Teď ví, že se rozhodla správně.

Camdenovi je teď šest a se svým handicapem se naučil žít. "Navzdory tomu, že mu chybí končetiny, je to šikovný kluk, který se šťourá v nose, myslí si, že prdění je legrační, pořád mluví a pošťuchuje se se svou sestrou. Umí malovat, posadit se, nakrmit se, umýt si obličej, vyčistit si zuby, vyjít schody a mnoho dalších věcí," napsala kdysi jeho statečná maminka. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Camden and Ryleigh had such a good time at the park yesterday with their daddy. Click the link in my bio to watch all the fun. 💛

Příspěvek sdílený Katie Whiddon Greene (@katiewhiddon),

 

Když mu byly tři roky, Katie na svém Instagramu Katie Whiddom zveřejnila dojemné video, na kterém podává svému plačícímu bráškovi Jaxtonovi dudlík. Camden se sune k dudlíku, ten následně vezme do úst a snaží se ho podat miminku. Zpočátku se nedaří, ale je neuvěřitelně trpělivý a nevzdává to. Nakonec se mu to povede a jeho bratříček začne spokojeně dudat.

"Camden nemá ruce, ale to mu nezabrání, aby se staral o svého sourozence!" A asi nečekala, jak velké ohlasy její příspěvek vyvolá. Mnoho lidí Katie psalo do komentářů a posílalo srdíčka a vzkazy plné dojetí a podpory. "Váš malý chlapeček je úžasný. Plakala jsem, když jsem ho viděla, jak pomáhá." Nebo: "Bože, to mi rve srdce. Miluji ho! Bůh ho ochraňuj."

A Katie je vážně šťastná, že tenkrát nezvolila potrat. "Málem jsem svolila, aby ukončili tvůj život. Nedokážu si představit, že bych tě nikdy nepoznala. Nikdy bych nespatřila tvojí krásnou tvář. Nedala ti lásku, kterou si zasloužíš. Věděla jsem, že si zasloužíš být milován, byl to mateřský instinkt," napsala Camdenova máma.

 

Sdílej na facebooku
Autor: Gabriela Kolinová

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku