Těchto pět věcí by mělo umět vaše dítě, když jsou mu tři roky!

  • Těchto pět věcí by mělo umět vaše dítě, když jsou mu tři roky!
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    11. července  2018 
     06:00

    Na něco jsou tříleté děti malé, jiné věci by už měly ale umět nebo byste je k tomu měli vést. Které nejdůležitější to jsou?

  • Pomáhat vám v kuchyni

    Autor: iStock

     

    Během snídaně, oběda nebo večeře vám může vaše tříleté batole pomáhat odklízet ze stolu příbory a talíře. Nebojte se, že něco rozbije, a i kdyby, svět se nezboří. Je to velmi důležité a užitečné, dítě navíc bude nadšené faktem, že vám může pomáhat.

     

     

  • Zapínat si knoflíky a uklízet špinavé oblečení

    Autor: iStock

     

    Samozřejmě že jemná motorika je u tříletých dětí ještě nedokonalá, ale měli byste děti nechat, aby si samy zkoušely zapínat knoflíky u košile. Čím častěji to budou dělat a trénovat, tím šikovnější budou. A když ze sebe svléknou něco špinavého, měly by to dát automaticky do koše se špinavým oblečením.

     

  • Pomáhat s domácími pracemi a uklízet svůj pokoj

    Autor: iStock

     

    Je to jeden ze způsobů, jak dítě nenásilně vzdělávat už od raného věku. Děti nejsou žádné křehké nádoby, které byste měli držet izolované od reality. Naopak by vám měly od malička pomáhat, samozřejmě podle svých možností. Nechte je, aby se pokusily ustlat postel, aby vyčistily stůl, když na něj vylijí šťávu, aby pochopily, že když něco udělají, musí to po sobě uklidit.

     

     

  • Oblékat se bez cizí pomoci

    Autor: iStock

     

    Od dvou let je důležité, abyste začali své potomky učit nezávislosti. V tomto věku by si už děti měly umět vybrat oblečení do školky nebo pyžamo a svléknout si je bez vaší pomoci. Ve třech letech už by se měly umět i samy obléknout. Nedělejte všechno za ně, nechte je, ať to zkoušejí!

     

     

  • Umět se podělit a čekat, až na ně přijde řada

    Autor: iStock

     

    Děti ve třech letech sledují chování rodičů velmi pozorně a napodobují je. Nemyslete si, už v tomhle věku jsou schopné ovládat své chování. Měly by umět podělit se o své věci a počkat, až na ně přijde řada.

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku