Tohle vás rozbrečí. Dívka prodává limonádu, aby mohla máma na operaci!

Sdílej na facebooku
8. května  2018 
 06:00

Co všechno jste ochotní udělat pro své nejbližší? Možná úplně všechno. Úžasné ovšem je, když se do pomoci vrhne jedenáctiletá dívka. Nemiah Martinex žije v Novém Mexiku a začala prodávat vlastní limonády, aby vydělala peníze pro svou matku, která čeká na transplantaci ledvin.

Možná vám to připadá málo, ale na jedenáctiletou holku, která se rozhodla pomoct své mámě, je to dost. Limonádové stánky bývají velkým dobrodružstvím pro děti o letních prázdninách, ale pro Nemiah to není žádná legrace ani hračka, kterou by zabíjela volný čas. Vydělané peníze totiž pomohou překonat náklady na operaci ledvin a pankreasu, kterou její matka nutně potřebuje.

Když jedenáctiletá Nemiah zjistila, že mámu čeká náročná operace, přemýšlela, jak by sehnala peníze. A napadlo jí prodávat limonádu. „Moje máma se o mě vždycky starala, tak se chci o ni taky postarat,“ napsala na stránkách GoFundMe. 

Limonádu prodává za 1,50 dolaru a zájemcům nabízí tři varianty – jahodovou, okurkovou a citronovou. Limonády nejsou žádný polotovar, dívka používá čerstvé ovoce a cukr. S výrobou jí pomáhá babička a ona je pak prodává každou sobotu v garáži. Plánuje to dělat tak dlouho, dokud nezíská dostatek peněz.

K dnešnímu dni už Nemiah vydělala na svých limonádách přes tisíc dolarů, cílem je 1600 dolarů. Během této doby zahájila kampaň také GoFundMe, která pomohla zaplatit náklady související s návštěvou matky na klinice. V rámci kampaně věnovali lidé už téměř 4 tisíce dolarů.

Je to chvályhodné, na druhou stranu je podle mnohých nehorázné a tragické, že ne všichni mají přístup k cenově dostupné zdravotní péči. A co o své dceři říká její matka Paloma? „Nemiah je velice soucitná, takže mě to vůbec nepřekvapuje. Jsem šťastná.“

 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku