Devět věcí, které by měla vědět vaše dcera o životě!

  • Devět věcí, které by měla vědět vaše dcera o životě!
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    25. května  2018 
     06:00

    Co všechno byste měla včas naučit svou malou holčičku, aby měla život o něco jednodušší? Existují rady, které se jí budou hodit, aby si vytvořila svůj pohled na svět a dokázala v něm bez větších potíží fungovat.

  • Dobré vědět

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Každý dostáváme v životě celou řadu těch takzvaně „dobře míněných“ a nevyžádaných rad, doporučení a varování. Některé jen prosviští kolem našich uší, aniž bychom jim věnovali větší pozornost, nad jinými pozvedneme obočí nebo se jen ušklíbneme. Existují ovšem i takové, které se vyplatí znát, vyplatí se jimi také řídit. Ruku na srdce – komu z nás se do hlavy (a také duše nebo srdce) nevryla některá z mouder, kterými nás obohatily naše maminky či babičky?

  • Neúspěchy jsou normální

    ....
    ....
    Autor: iStock

    1. Nevzdávej se při prvním větším neúspěchu! I prohra a tvrdý pád na zem ti předají neopakovatelnou zkušenost a mohou tě v životě posunout o velký kus dál.

    2. Nenech se od nikoho ponižovat, shazovat nebo urážet. Pokud se s takovým člověkem setkáš, zachovej si svou hrdost a nadhled. Nikdy se nesnižuj na jeho úroveň a neoplácej stejnou mincí. I když to někdy opravdu není lehké.

    3. V případě, že máš pocit, že tě kdokoli zneužívá (ať už fyzicky nebo duševně), nedovol, aby tebou a tvými city manipuloval. A hlavně, nikdy si to nenech pro sebe. Ať už jde o manžela, kamarádku, nadřízeného nebo souseda.

  • Nauč se přijímat komplimenty

    ....
    ....
    Autor: iStock

    4. Nauč se přijímat pochvalu a komplimenty, je to tak příjemné! A zasloužíš si je. Spousta žen má tendenci sama sebe spíše kritizovat, to si rychle zakaž! Pokud jsi v čemkoli dobrá a okolí ti vyjadřuje uznání, slušně poděkuj a užij si to.

    5. Věř sama sobě. Neznamená to, že máš podezřívat všechny kolem sebe, že to s tebou nemyslí upřímně nebo ti přímo lžou, životní zkušenosti (a ano, také karamboly, které tě neminou) ti ukážou, že nejdůvěryhodnější osobou jsi pro sebe jen ty sama.

    6. Starej se dobře o své tělo i duši. Jez kvalitní potraviny (na jídle se nevyplatí šetřit), pij hodně vody, snaž se věnovat pohybu (jakémukoli, který tě baví a inspiruje), vždy si udělej čas jen sama pro sebe a nauč se rozmazlovat se. A hlavně – miluj své tělo, važ si sebe sama!

  • Buď trpělivá a soucitná

    ....
    ....
    Autor: iStock

    7. Nikdy neztrácej lidskost a soucit. Měj trpělivost s lidmi a jejich vrtochy, nikoho neponižuj, nehodnoť a nekritizuj, nauč se naslouchat a vyvaruj se rychlých soudů. Vše v životě má dvě strany, nic není černobílé!

    8. Usmívej se. Ano, se vstřícným úsměvem nejdál dojdeš. Nic tě nestojí a dokonale odzbrojuje. I když právě nemáš náladu, špatně ses vyspala nebo tě čeká nepříjemná prohlídka u zubaře, usměj se na sousedku, pokladní v obchodě nebo kolemjdoucího penzistu s pejskem na vodítku. Jen málokdo ti úsměv nevrátí zpět.

    9. Pamatuj, že můžeš být opravdu čímkoli, co si zamaneš. Studuj, poctivě pracuj, vzdělávej se, makej na sobě, jdi si za svými sny a plány, možnosti máš obrovské, stačí se jen rozhodnout a opravdu chtít. Nespokoj se s malými cíli, když nějakou metu zdoláš, zaměř se na další, vyšší.

     

/
Autor: Simona Procházková
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku