Matka dostala 1616 injekcí, aby mohla porodit svou dceru

Video se připravuje ...
Matka dostala 1616 injekcí, aby mohla porodit svou dceru
Foto: Facebook
Sdílej na facebooku
26. srpna  2018 
 06:00

Některé děti mají cestu na svět složitější než ostatní. Rozhodně to platí o malé London O'Neill, která se narodila letos v srpnu. Její matka kvůli tomu podstoupila čtyřleté martyrium marných pokusů o donošení dítěte a léčby zdravotních komplikací.  

Není divu, že se z těchto snímků stal virál, který se šíří internetem sám od sebe. Malá, sotva několik týdnů stará holčička zabalená do látky v duhových barvách je na nich obklopená více než patnácti stovkami injekčních stříkaček. 

Duhová barva není náhodná. Pojem Rainbow Babies, neboli duhové děti, se zejména v USA rozšířil mezi matkami, které za sebou mají několik potratů. O dětech, které se jim pak narodily, mluví jako o duhových, a to s odkazem na duhu, která se na obloze objevuje po velkých bouřkách. 

Podobný příběh za sebou mají Patricia a Kimberley O'Neill, které se spolu potkaly před šesti lety a po čase se vzaly. Obě v té době vychovávaly děti z předchozích vztahů – Patricia nyní sedmiletou dceru, Kimberley syna, kterému je čtrnáct.

Další dítě chtěly spolu a porodit ho měla Patricia, která do té doby biologického potomka neměla. Jenže věci se občas nedějí tak, jak si je naplánujeme. "Představovaly jsme si, že to bude rychlé, že stačí návštěva na IVF klinice a o devět měsíců později budeme mít dítě," svěřila se Patricia CNN. 

Jenže žena sice otěhotněla, ale třikrát po několika týdnech potratila. Důvod? Leidenská mutace, neboli problém se srážlivostí krve, který může během těhotenství způsobit vážné zdravotní potíže. 

"Měla jsem pocit, že už toho víc nezvládnu. Ale rozhodly jsme se, že když jsme se na tuhle cestu vydaly, vytrváme a podpoříme se," řekla Patricia. Vyplatilo se to, a to díky pomoci lékaře Johna Couvarase, gynekologa se specializací na reprodukční endokrinologii. Ten ženě doporučil, aby si vedle injekcí nutných pro podporu umělého oplodnění denně aplikovala také dvě injekce na ředění krve. 

Rozhodně to nebylo snadné a nebylo to ani levné, pár za to vydal kolem čtyřiceti tisíc dolarů. Třetího srpna se narodila malá London O'Neill, o pár týdnů později ji rodiče nechali vyfotit právě se všemi injekcemi, díky nimž mohla přijít na svět. "Moje žena všechny injekce pečlivě schovávala," vysvětluje Patricia. Doufá přitom, že jejich příběh a snímky dcerky dodají sílu a naději párům, které jsou na tom podobně. 

Pro fotografku Samanthu Packer bylo podobné focení premiérou. "Byla to pro mě čest a jsem ráda, že vzniklo něco tak speciálního. Matka holčičky je hodně statečná, má za sebou sedm pokusů IVF a tři potraty," vyčíslila fotografka, která fotku zveřejnila na svém profilu s výzvou ke sdílení.

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku