Měla obří břicho, porodila trojčata a pak ukázala, jak vypadá její tělo

Maria Nordø Jørstad se loni stala matkou trojčat
Foto: @triplets_of_copenhagen/
Sdílej na facebooku
24. března  2020 
 06:00

Loni Norka Maria Nordø Jørstad žjící v dánské Kodani fascinovala internet svým obřím těhotenským břichem – štíhlá žena čekala přirozeně počatá trojčata. Ta se už před víc než rokem narodila a těší se dobrému zdraví. Jejich rodiče nadále sdílejí momenty z rodinného života na Instagramu. 

Tohle těhotenství rozhodně nemohlo být snadné a sympatická mladá matka to přiznávala. I díky tomu si získala sympatie čtenářů. V září porodila dvě dcery a syna, děti dostaly jména Iben, Filip a Agnes. 

"Původně jsem chtěla dokumentovat náš život pro naši rodinu a přátele, zejména proto, že žijí v jiné zemi, ale také proto, že trojčata jsou docela vzácná," vysvětluje Norka, která se svým dánským manželem žije v Kodani. Ale popularita jejího Instagramu @triplets_of_copenhagen se rychle šířila i mezi lidmi, kteří její rodinu předtím neznali. 

Porod proběhl oproti očekávání celkem hladce, i když se děti narodily o několik týdnů dříve. Zdravotní problémy začaly Marii trápit potom. A nešlo zdaleka jen o to, že se její obří břicho nevrátilo do původního stavu, jako tomu bylo po porodu dvouletého syna Mikaela. Také její děloze se nedařilo se zmenšit – nedalo se čekat, že bude zase malá jako hruška, zůstávala i po několika týdnech tak velká, že by to samo o sobě mohlo působit potíže, například silné menstruační krvácení. 

Je to příběh, který bych si chtěla číst i já sama

Maria se rozhodla pokračovat na internetu ve sdílení toho, co zažívá, a svěřila se tak i s těmito trápeními, mezi něž patřil i rozestup břišních svalů. Její posty měly a stále mají velký ohlas. Mimo jiné proto, že mnoho žen zažívá něco podobného, byť neporodily trojčata. 

"Mám problémy s držením těla, dýcháním, bolí mě záda z nošení dětí," napsala loni a nedávno se svěřila s tím, že každý den cvičila a nosila zpevňovací pás, ale stejně se vše zlepšovalo jen pomalu. "Břicho už je menší, ale ještě před sebou mám dlouhou cestu," uvedla nedávno Maria. 

Když počala trojčata, šokovalo ji to, navíc o podobných případech nikdy předtím ani neslyšela, nikoho takového v životě neviděla, neznala. I proto o nich začala psát na Instagram. "Je to příběh, který bych si chtěla číst i já sama," míní a děkuje všem podporovatelům za jejich přízeň. "Neznámí lidé z celého světa mi píší spoustu krásných věcí," dodala ještě. Každopádně její rodina vypadá přes všechny komplikace rozhodně šťastně.  

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku