20 věcí špinavějších než záchod, na které děti běžně sahají. Čeho se bát?

Kuchyňské houbičky jsou líhní bakterií. Měly by se vyhodit nejvýše po pár dnech, jinak dětem do ruky snad ani nepatří.
Foto: istock.cz
Sdílej na facebooku
14. listopadu  2019 
 06:00

Myslíte si, že co do bakterií a virů jsou nejhorší záchodová prkénka a jim podobné záležitosti? A že z nich se děti také nejčastěji něčím nakazí? Omyl. Plné bacilů, virů či třeba bakterií jsou daleko nenápadnější věci kolem nás, do kterých bychom to často vůbec neřekli. 

Samozřejmě, špinavý záchod někde na zapadlém nádraží nebude etalonem čistoty, ale kdybychom srovnali třeba WC v obchodním centru a u vás doma, možná byste z toho nevyšli vítězně. 

Tak jako tak, rozhodně tu nechceme šířit přehnaný strach z choroboplodných zárodků. Dokonce si myslíme, že trocha té špíny dítěti spíše prospěje, stejně jako je nezabije, když strčí do pusy kus rohlíku, který mu předtím upadl.

GALERIE ŠPÍNY A BACILŮ: Podívejte se, kde se může skrývat riziko

Ale přesto stojí za to uvědomit si, kde je bacilů nejvíce, a myslet na to. Neznamená to, že byste měli začít používat silné dezinfekční prostředky, ostatně mnohé z nich jsou dráždivé a dětem taky nesvědčí. Daleko lépe uděláte, když dokážete naučit potomky mýt si ruce a případně nic neolizovat, to tedy zejména ty mladší. Protože to je dokáže uchránit od překvapivého množství chorob – od střevní virózy přes klasickou chřipku až po takovou žloutenku.  

60 celebrit a jejich děti: Komu jsou potomci podobní, komu ani trochu?

60 celebrit a jejich děti: Komu jsou potomci podobní, komu ani trochu?

Takový syn herce Toma Hankse Colin svého otce skutečně nezapře. Své matce Madonně je podobná i Lourdes, ačkoli na rozdíl od ní nosí tmavé vlasy. Ovšem,…celý článek

Branky, body, kokoti: Pozor na levný pivo, krásný holky a kecy o alimentech!

Branky, body, kokoti: Pozor na levný pivo, krásný holky a kecy o alimentech!

Až někde narazíte na ženu, která se svými dětmi žije tak trochu z ruky do huby, protože otec se někam ztratil a i kdyby ne, neplatí alimenty, nelitujte…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku