Ověřeno rodiči: Galerie GASK nadchne i batolata a předškoláky

Video se připravuje ...
Lektorské centrum - herna v galerii GASK Kutná Hora
VIDEO: Radka Wallerová/Supermámy
Sdílej na facebooku
15. ledna  2017 
 10:13

GASK je rozsáhlá galerie moderního a současného umění v centru Kutné Hory. Děti tady zaujmou jak sbírky samotné, tak hlavně jedinečná vizuální herna a originální dětský koutek.

Vyrazit s dětmi ve věku 2 a 4 roky do galerie se nemusí zdát jako dobrý nápad. Pokud jde ale o GASK, tak je to něco úplně jiného. Tahle galerie je k dětem maximálně vstřícná a my jsme si tu užili skvělé odpoledne.

Hned v přízemí je pro děti dětský koutek s modelem kry, kterým se dá prolézat, se stolečky na malování a dalšími hračkami. Ten se dá navštívit i samostatně. Byla by ale škoda nevyrazit dál do galerie.

Video se připravuje ...
Ty děti si pořád hrají - dětská část výstavy Josefa a Karla Čapkových v Galerii GASK Kutna Hora • VIDEO: 

Vstupenky si můžete koupit na různé části galerie a stojí podle okruhu 80 až 200 Kč na dospělého, děti do šesti let mají vstup zdarma. My trávili v Kutné Hoře víc času, a tak jsme si kupovali čtyřvstupenku do celé galerie, Kostnice, Barbory a Kostelu Nanebevzetí Panny Marie za 300 Kč pro dospělého.

Další informace a fotografie z galerie GASK ZDE

Stálou expozici jsme si nakonec moc neprošli, ale co jsme zahlédli, působilo hodně podnětně. Mít víc času (nebo kdyby nezavírali už v 18 hodin), klidně bychom ji absolvovali taky. Není uspořádaná tradičně chronologicky, ale podle různých stavů mysli, jako je naděje, odvaha, radost a další.

 

Brutálně upřímný post matky na mateřské: Doma přece nedělám vůbec nic

Brutálně upřímný post matky na mateřské: Doma přece nedělám vůbec nic

Když Ryshell Castleberry napsala na Facebook ironický komentář, kterým reagovala na představu některých lidí, že žena na…celý článek

Z dočasných sbírek jsme se strefili do výstavy „Ty děti si pořád hrají“ o dětské tématice v díle bratří Čapků. Děti tady nejvíc oslovily pochopitelně obrázky pejska a kočičky a taky je bavilo, že si tady můžou malovat a vybarvovat obrázky.

Zaujala nás i expozice Doroty Sadovské „Terapie bílou“ s velkými bílými těly vystříhanými z papíru nebo malými papírovými postavičkami zavěšenými u stropu v temné místnosti.

Kreativní blbnutí

Autor: overenorodici.cz
Zlatý hřeb pro děti ale najdete v prvním patře galerie, kde je Lektorské centrum a v něm vizuální herna. V tomhle prostoru se pravidelně konají workshopy a tvoření s dětmi.

Mimo program si tu ale děti můžou nerušeně hrát s velikými barevnými instalacemi na zdech, po kterých můžou lézt, otáčet je a stavět z nich obrazce. Na rozdíl od běžných heren, ve kterých obvykle jako rodič trpím, tady jsem si to s dětmi báječně užila.

...
...
Autor: Shutterstock.com
Kam vyrazit s dětmi: Další tipy ověřené rodinami s dětmi

Dole v galerii je kavárna, která by měla sousedit s dětským koutkem. My jsme ji nenavštívili, protože jsme měli hlad, a tak jsme radši vyrazili kousíček do restaurace Barbora, kde mají taky dětský koutek a navíc jsme se tu výborně najedli.

Mámy a synové: Jak je vychovat, aby z nich vyrostli skuteční muži a ne bačkory

Mámy a synové: Jak je vychovat, aby z nich vyrostli skuteční muži a ne bačkory

Vzpomínám si, co mi kdysi řekla moudrá babička. Jestli budeš mít někdy syny, vychovávej je tak, jak by sis sama přála, aby se jako muži jednou k tobě…celý článek

60 celebrit a jejich děti: Komu jsou potomci podobní, komu ani trochu?

60 celebrit a jejich děti: Komu jsou potomci podobní, komu ani trochu?

Takový syn herce Toma Hankse Colin svého otce skutečně nezapře. Své matce Madonně je podobná i Lourdes, ačkoli na rozdíl od ní nosí tmavé vlasy. Ovšem,…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Maminka.cz

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku