Tipy pro zdraví: lepší imunita, růst zubů bez bolesti, kapky pro těhotné a účinný všiváček

Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
11. prosince  2018 
 06:00

Podzim se pomalu překlápí do zimy a také sezóny rýmy, kašle, viróz a také únavy nabývá na síle. Přinášíme vám pár tipů, díky nimž by to pro vás i vaše děti letos mohlo být snesitelnější. 

Hledáte vitamíny, které byste dopřáli svým dětem a přitom je nemuseli přesvědčovat, aby si je vzali? Zkuste řadu Simpsons od společnosti Vitar. Nás na první pohled zaujala balením a věříme, že vaše děti postavy ze slavného animovaného seriálu zaujmou také. 

The Simpsons Multivitamin obsahuje kombinaci vitaminů volených podle potřeb dětského organizmu. Výrobek je obohacen o vápník, který s vitaminem D3 přispívá k udržení optimálního stavu kostí a zubů.
The Simpsons Multivitamin obsahuje kombinaci vitaminů volených podle potřeb dětského organizmu. Výrobek je obohacen o vápník, který s vitaminem D3 přispívá k udržení optimálního stavu kostí a zubů.
Autor: Revital
Doplněk stravy The Simpsons Multivitamin obsahuje kombinaci vitaminů volených podle potřeb dětského organizmu. Výrobek je obohacen o vápník, který s vitaminem D3 přispívá k udržení optimálního stavu kostí a zubů. Vitaminy skupiny B, vitaminy C a E přispívají k optimální funkci imunitního systému, normální činnosti nervové soustavy a ochraně před oxidativním stresem. Vitamin D3 přispívá k udržení optimálního stavu kostí a zubů, normálnímu vstřebávání vápníku a normální hladině vápníku v krvi. Dvacet šumivých tablet je určeno pro děti od tří let. 

Nás zaujalo větší balení s dvěma výrobky v praktické kovové dóze, která se dětem nejspíš také bude líbit. Najdete v ní Multivitamin želé 50 ks (želé s obsahem 9 vitaminů, jodu a zinku) a Multivitamin plus kolostrum 45 tablet (ochucené tablety s obsahem kolostra a 11 vitaminů).  

Aby rostoucí zoubky nebolely

Rostou vašemu malému dítěti zuby, ale vy mu hned nechcete dávat léky na bolest? Možná vy stála za úvahu Camilia®  - homeopatický léčivý přípravek společnosti Boiron. Pomůže ulevit od souboru příznaků při růstu zoubků, jako jsou bolesti při prořezávání, podrážděnost, červené tváře, nebo průjem. Je velmi šetrný, speciálně vyvinutý pro kojence a batolata.

CAMILIA je homeopatický léčivý přípravek užívaný tradičně v homeopatii ke zmírnění potíží spojených ms růstem zubů u kojenců a batolat (jako jsou např. bolesti při prořezávání zubů, podrážděnost, červené tváře, průjem). Pokud se vaše dítě do 3 dnů nebude cítit lépe nebo pokud se mu přitíží, musíte se poradit s lékařem.
CAMILIA je homeopatický léčivý přípravek užívaný tradičně v homeopatii ke zmírnění potíží spojených ms růstem zubů u kojenců a batolat (jako jsou např. bolesti při prořezávání zubů, podrážděnost, červené tváře, průjem). Pokud se vaše dítě do 3 dnů nebude cítit lépe nebo pokud se mu přitíží, musíte se poradit s lékařem.
Autor: Boiron

Obsahuje tři složky rostlinného původu v homeopatickém ředění (heřmánek pravý, líčidlo obecné a reveň) a pouze čištěnou vodu. Camilia se může podávat přesně podle míry obtíží dítěte třikrát až šestkrát denně, po dobu tří až osmi dnů, denní doba nerozhoduje. Výhodou je způsob podávání, roztok balený v jednotlivých sáčcích dítěti jednoduše nalijete do úst. 

Vitamíny pro batolata i školáky

Školní věk s sebou přináší nejen rychlý fyzický a intelektuální rozvoj dětí, ale také posilování jejich nezávislosti a odpovědnosti. Pro rodiče může být někdy náročné skloubit sportovní a další volnočasové aktivity dětí a zároveň dbát na dobré školní výsledky a trénink sebedisciplíny.

Marťánci FUTURA jsou v prodeji ve variantách pro batolata, předškoláky i školáky
Marťánci FUTURA jsou v prodeji ve variantách pro batolata, předškoláky i školáky
Autor: Walmark
Pomoci vám mohou třeba noví Marťánci řady FUTURA, kteří obsahují komplex vitaminů a minerálů přizpůsobený nárokům dětského vývoje v konkrétních věkových stadiích. K mání jsou totiž i pro mladší děti. Marťánci FUTURA podporují přirozený růst, rozvoj kognitivních funkcí a imunitu dětí v závislosti na věku, mají totiž odlišné složení pro batolata, předškoláky i školáky, samozřejmě bez barviv, konzervantů, laktózy či lepku. Vybírat můžete z varianty: sirup pro batolata, cucací tablety pro předškoláky, nebo atraktivní sáčky s gelem pro děti od 6 let.

Kapky na rýmu pro těhotné

Nachlazení v těhotenství je horší než jindy, Protože se řada léků nesmí užívati, a tak musí budoucí maminky pečlivě vybírat, co je pro ně vhodné, spoléhat se na babské rady, které mnohdy nezabírají či konzultovat léčbu se svým lékařem.

Přírodní přípravky proti nachlazení mohou i těhotné
Přírodní přípravky proti nachlazení mohou i těhotné
Autor: Humer
Užívat lze šetrné přírodní přípravky, které pomohou nejen jako nezbytná prevence, ale také tehdy, kdy vás rýma, kašel či chřipka již přepadly. Mezi ně patří například řada zdravotnických prostředků Humer. Všechny přípravky mají přírodní složení, jsou obohaceny o výtažky z rostlin a přináší úlevu od bolesti či nepříjemných příznaků nachlazení. Pomohou při rýmě, bolesti v krku, ale i při prvních příznacích chřipky. Hodí se i pro kojící ženy. 

Rybí olej funguje a dneska už i dobře chutná

Zapomeňte na scénky s polykáním rybího oleje, které znáte z knížek nebo vlastního dětství. Stále platí že je to skvělý zdroj vitamínu D, který je potřeba pro zdravý vývoj a kterého mají čeští školáci nedostatek. 

Rybí olej Möllers je k mání v různých variantách
Rybí olej Möllers je k mání v různých variantách
Autor: Möllers
Zvláště v chladných měsících, kdy není v našich zeměpisných podmínkách dostatek slunečního svitu, který tvorbě vitamínu z tuků pomáhá. Načerpat jej lze však stravou, například konzumací tučných ryb a rybího oleje. Rybí olej je pro školáky přínosný i z dalšího důvodu. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které napomáhají ke správnému rozvoji mozku a podporují schopnost pamatovat si a koncentrovat se.

K zajištění potřebného množství vitamínu D a omega-3 mastných kyselin přitom stačí každodenní konzumace jedné čajové lžičky. Navíc už nemusí jít ani o nepříjemný chuťový zážitek. Rybí olej z tresčích jater Möller’s obohacený přírodní ovocnou nebo citrónovou příchutí může být zejména pro děti vhodnou alternativou.

Ústní probiotika jako zbraň proti nachlazení

Za vyzkoušení rozhodně stojí účinná ústní probiotika Bactoral, která jsou ideální do aktuálního času plného zvýšeného výskytu nachlazení, angín, viróz a dalších nepříjemných onemocnění.

Bactoral probiotikum pro ústní dutinu
Bactoral probiotikum pro ústní dutinu
Autor: Bactoral
Podporují imunitu v místech, kde začíná, tedy v ústech. Právě v oblasti dutiny ústní a nosohltanu doplňují prospěšnou mikroflóru a zdravé zdravé bakterie, které pak brání proniknutí škodlivin a původců onemocnění dále do organismu, kde mohou způsobit i vleklé zdravotní problémy. Vhodné je jeho užívání jako prevence před onemocněními, ale také při snížené imunitě nebo po užívání antibiotik, kdy je rovněž obrachyschopnost organismu oslabena.

Skutečně účinný hřeben na vši

Všiváček BEZvší
Všiváček BEZvší
Autor: BEZvší
Náš poslední tip se netýká imunity ani rostoucích zoubků, ale vší, které se v českých školách i školkách drží už spoustu let a rozhodně se nedávají na ústup. Základem úspěšného boje s nimi je pořádný hřebínek, kterým je vyčešete. My můžeme doporučit ten prodávaný pod značkou BEZvší. Díky němu se vy nebo vaše děti vší i hnid zbavíte hned na první pokus, mikrospirály je totiž účinně vyčešou. Měl by k tomu stačit běžný kondicionér, obejdete se tedy bez šamponu na vši. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy