Rodiče našli tříletou dceru uvnitř zapnuté pračky! Svým příběhem chtějí varovat ostatní!

Rodiče našli tříletou dceru uvnitř zapnuté pračky! Svým příběhem chtějí varovat ostatní!
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
31. července  2018 
 06:00

„Stále dokola opakovat zvědavým potomkům, aby se nepřibližovali k pračce, myčce nebo sušičce, opravdu nestačí,“ říká Lindsey, maminka tří dětí, jejíž rodina jen o vlásek unikla obrovské tragédii.

Stačilo málo a neštěstí bylo na světě. Američanka Lindsey McIver odvážně publikovala svůj hrůzostrašný zážitek na sociálních sítích s tím, že si přeje, aby byl důrazně zdviženým prstem a varováním pro ostatní rodiče a prarodiče, kteří si často neuvědomují, jak obrovskou hrozbu a nebezpečí představují tyto domácí spotřebiče pro jejich ratolesti.

„O víkendu se nám rozbila automatická pračka, tak se hned v pondělí manžel vypravil do obchodu vybrat novou. Domů nám hned odpoledne dovezli zbrusu novou, moderní typ se spoustou novinek a neznámých funkcí. Tak jsme ji zabudovali do kuchyňské linky na místo té původní a instalací jsme strávili prakticky celý večer, samozřejmě s dětmi v zádech. Motaly se nám pod nohama a byly zvědavé, přestože jsme jim v jednom kuse opakovali, ať na nic nesahají a nedotýkají se součástek. Všichni tři potomci to odkývali a odpověděli: jasný,“ vzpomíná Lindsey.

 

...
...
Autor: youtube

 

Šokující probuzení

Večer šli všichni spát a nikoho ani ve snu nenapadlo, jaké drama jim přichystá následující ráno. Rodiče jako blesk z čistého nebe probudil křik jejich čtyřletého syna. Když přiběhl za nimi, plakal tak silně, že téměř nemohl mluvit, a celý se klepal. „Zatímco jsem se snažila pochopit, co nám syn chce mezi kvílením a vzlyky říct, a uklidňovala ho, můj manžel na nic nečekal, vyletěl z ložnice a utíkal dolů po schodech. Zřejmě zlé tušení a rodičovská intuice ho vedly přímo do kuchyně. A pak už jsem jen slyšela: Bože, Kloe! Je uvnitř!“ říká se slzami v očích Lindsey. Tříletá dcerka byla zavřená v rotující pračce a do bubnu už natékala voda. Lindseyin manžel naštěstí jednal rychle, zachoval duchapřítomnost, okamžitě pračku vypnul a podařilo se mu otevřít zablokovaná dvířka. Vytáhl malou Kloe ven. Kromě několika odřenin, modřin a mokrých šatů byla v pořádku.

Strach vystřídaly výčitky

„Když opadly první návaly hrůzy a zděšení, podařilo se nám uklidnit také všechny tři děti, které byly naprosto šokované. Později jsme se samozřejmě dlouhou dobu trápili otázkami: Co by bylo, kdyby...? Co jsme měli nebo mohli udělat jinak? A jak málo stačilo, abychom byli odpovědni za neskutečnou tragédii? Věříme, že nám bylo požehnáno shůry a Bůh musí milovat naši sladkou dceru. Stála nad námi všemi zřejmě celá armáda strážných andělů,“ svěřuje se Lindsey. Nyní chce kvůli své draze vykoupené zkušenosti vzdělávat ostatní rodiče v tom, jak zajistit svým dětem maximální bezpečí, pokud jde o domácí elektrické spotřebiče. Ona sama okamžitě po nehodě nechala na všechna zařízení v domácnosti nainstalovat dětské bezpečnostní pojistky a povzbuzuje ostatní rodiče, aby učinili stejná opatření.

 

...
...
Autor: youtube

Pojistka, zámek a pomoc odborníků!

„Vedle dětských pojistek jsme podrobně nastudovali uživatelské příručky nejen nové pračky, ale také myčky nádobí a sušičky prádla a nalezli jsme velmi užitečnou funkci dětského zámku, o které jsme dříve bohužel neměli tušení. U automatické pračky například – pokud je funkce zapnutá – nedovolí, aby se zamkla, zablokovala dvířka a spustila jakýkoli program. To se právě stalo u nás. Dcera vlezla dovnitř, čtyřletý syn za ní zavřel a tlačítkem na ovládacím displeji jednoduše pustil start. Pak ale zpanikařil a doběhl pro nás. Naštěstí včas,“ popisuje téměř s pláčem Lindsey.

Na incident reagovala mimo jiné firma LG Electronics, výrobce domácích elektrospotřebičů, a vydala prohlášení, ve kterém se mimo jiné píše: „Tleskáme paní McIver za to, že se svým příběhem seznámila veřejnost a nebojí se o něm mluvit. Pomáhá tím apelovat na uživatele našich výrobků, aby se seznámili s funkcemi přístrojů a používali funkci dětské pojistky, která je běžně k dispozici na pračkách, myčkách i sušičkách (není to povinná funkce, ale většina moderních produktů ji dnes nabízí). Doporučujeme dále, aby lidé respektovali bezpečnostní doporučení a pokyny výrobce uvedené v uživatelské příručce a s jakoukoli nejasností při instalaci a nastavení spotřebiče kontaktovali tým zákaznické podpory. Naši odborníci rádi s čímkoli pomohou.“ Varující je, že každoročně se podobným způsobem, jako se to stalo malé Kloe, zraní (často smrtelně) po celém světě až několik tisíc dětí.

 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: Simona Procházková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku