Monika Absolonová to od matek příšerně schytala za reklamu na umělé mléko

Záběr z reklamy
Foto: Facebook
Sdílej na facebooku
9. února  2017 
 10:00

Když se zpěvačka Monika Absolonová na Facebooku pochlubila, že natočila reklamu na mléko pro děti, asi netušila, že spíše než obdiv svých fanoušků obdrží pěknou kritiku. 

"Poprvé v životě jsem kývla na nabídku nazpívat a namluvit reklamu pro TV. Přijde mi totiž krásná, a navíc je na kojeneckou výživu... A mě vždycky reklamy s dětmi dojímaly, takže jsem ráda její součástí," napsala Monika Absolonová na svůj facebookový profil s tím, že doufá, že se lidem propagace umělé výživy od značky Nestlé bude líbit. 

To si ale naběhla. Protože lidé, kteří čtou její profil, její nadšení rozhodně nesdílejí a zazněla i kritika od těch, kteří sem běžně nechodí. "Každá reklama na náhrady mateřského mléka je škodlivá. Vytváří falešný dojem, že krmit umělým mlékem je standard," píše například uznávaná laktační poradkyně a dula Vlasta Jirásková.

Na vlastní kůži: Matkou po čtyřicítce? Tohle všechno vás čeká!

Na vlastní kůži: Matkou po čtyřicítce? Tohle všechno vás čeká!

Před pár dny jsem byla na maturitním plese nejstaršího syna. Bylo to fajn a nebylo špatné být tam mezi rodiči skoro nejmladší. Už před dvaceti lety…celý článek

Podle ní se v podobných reklamách sice často objevuje drobným písmem psaná větička ve smyslu "kojení je to nejlepší pro vaše dítě", nicméně reklama nakonec v celku vyznívá jako "naše mléko je stejně tak dobré, ne-li ještě lepší". A to je podle Vlasty Jiráskové špatně.

Laktační poradkyně není s kritikou sama, do zpěvačky se pustily i další ženy. Monika Absolonová se brání. "To, že je mateřské mléko nejlepší, nikdo nezpochybňuje. Kojila jsem Tadeáše do sedmého měsíce, pak už mléko ode mě nechtěl," napsala s tím, že po ukončení kojení je podle ní umělé mléko nejlepší volbou, stejně jako tehdy, když se kojení z nějakého důvodu nedaří. 

Rizika umělého oplodnění, o kterých se moc nemluví: Co se může stát?

Rizika umělého oplodnění, o kterých se moc nemluví: Co se může stát?

  Když už člověk podstupuje umělé oplodnění (IVF), je v takovém psychickém rozložení, že jej od jeho úmyslu nemůže odradit snad vůbec nic. Měsíce,…celý článek

To si dala! "Po ukončení kojení není potřeba umělé mléko, to je naprostý nesmysl. Pokud dítě není schopno uživit se na normálním jídle, tak neukončuji kojení. Pokud dítě odmítá prso, tak je potřeba řešit příčinu tohoto bojkotu (dudlík, lahev atp.)," hájí kojení pisatelka Nikki Doležalová. Hana Marková zase napsala, že umělé mléko slouží pouze k řešení problémů, že je to něco, co by se mělo používat se stejným rozmyslem jako antibiotika. 

Tady bychom se zpěvačky snad měly zastat, podobně jako pár hlasů v diskusi na webu. Protože umělé mléko například pro roční dítě určitě není zločinem, stejně jako není zločin, když matka ukončí kojení takto velkého dítěte třeba kvůli tomu, že je z toho sama příliš vyčerpaná. Nemluvě o tom, že některé ženy kojit nemohou, ač by rády. 

Reklama v Česku každopádně nedoporučuje – a ani to nesmí – umělé mléko pro děti mladší než půl roku. 

 

Kontroverzní téma! Škodí dětem kojení po prvních narozeninách, nebo ne?

Kontroverzní téma! Škodí dětem kojení po prvních narozeninách, nebo ne?

Noční kojení dětí, kterým už byl rok, je k ničemu, ba přímo jim škodí. Takový razantní názor zazněl na našem webu v rozhovoru s dentální hygienistkou.…celý článek

Lakují si nehty, malují se, pečou dorty a vyrábějí masky! Otcové, kteří žijí s dětmi sami

Lakují si nehty, malují se, pečou dorty a vyrábějí masky! Otcové, kteří žijí s dětmi sami

To, že někdy děti vyrůstají jen s matkou, už lidem přijde celkem běžné. Ale spousta dětí vyrůstá naopak jen s otcem, což s sebou přináší i některé…celý článek

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku