Holka, nebo kluk: Jakého pohlaví bude očekávané dítě?

  • Holka, nebo kluk: Jakého pohlaví bude očekávané dítě?
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    10. ledna  2017 
     06:00

    Většinou v tom mají jasno. Kamarádky, sousedky, maminky, tchyně… „Jo, ty budeš mít kluka, strašně ti to sluší!” Nebo: „To bude holka! Bere ti krásu a máš mizernou pleť!” Jak to s těmi povídačkami ve skutečnosti je?

  • Mateřský instinkt

    Video se připravuje ...
    Co se děje s orgány v břiše během těhotenství • VIDEO: 

    Maminky to údajně poznají. Podle britské studie prý až sedmdesát procent žen vycítí, jaké pohlaví bude mít jejich očekávané děťátko. Takové číslo sice dává určitou naději, ale znáte to…

    Své o tom ví Lucie, která byla stoprocentně přesvědčená, že má v břiše hnědookou holčičku s kudrnatými hnědými vlásky. „Byla jsem si úplně jistá, mluvila jsem na bříško, jako kdyby tam byla ONA. Naprosto mě to zaskočilo, že je tam najednou ON! Samozřejmě ho miluji nade vše, ale opravdu mě to udivilo,“ dodává Lucie.

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Co vše zařídit před a po porodu? Velký průvodce těhotenským papírováním

  • Holky berou krásu, kluci ji zase dávají?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Toto může také vyjít. Stačí se podívat do zrcadla. Opuchlá a unavená po probdělé noci strávené nad záchodovou mísou zrovna nejste kandidátkou na miss. Opět to potvrzuje výzkum: až 90 procent budoucích matek dívek prý trápí v těhotenství akné, které opravdu na kráse nepřidá.

    Holka bere mamince krásu a kluk ji přidává? Je to fuk! Oba totiž na konci přinášejí stejnou dávku štěstí a radosti! Ale že by to bylo opravdu tou malou holčičkou? A co ti kluci? Čím to je, že dopřávají maminkám krásu? Já bych řekla, že jsem to měla právě naopak. Při chlapečkovi jsem se nepoznávala v zrcadle. Po pravdě jsem si každé ráno připadala jako „vycpaný vlk“. U dcery (i když mi bylo čtyřicet) mi vlastně každý říkal, že vypadám krásně.

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Mateřská dovolená 2017 – vše, co potřebujete vědět

  • Je mi tak zle

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    „Ty zvracíš, to budeš mít holku,“ slyšela jsem kolem sebe mnohokrát. Pravda je, že v prvním trimestru bývá nevolno skoro každé ženě. Některé stačí ucítit do té doby oblíbenou vůni nebo se podívat na snídani a už běží úprkem do koupelny.

    A tady to se statistikou vypadá vyrovnaně. Holčičku porodí asi 55 procent žen, které první trimestr trápily žaludek na vodě a extrémní nevolnosti. Chlapci jsou ale tudíž jen velmi málo pozadu a zdá se to téměř vyrovnané.

  • Táto, ty přibíráš!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Vypadá to, že tipovací rady a mýty kolem těhotenství se soustředí hlavně na dívky. Ve chvíli, kdy se jeví „těhotný“ i váš muž, budete mít s největší pravděpodobností holku. Ve Skotsku proběhl průzkum, kterého se účastnilo 100 budoucích tatínků.

    Dvě třetiny z nich přibíraly společně s maminkami. V tomto případě bych se ale přikláněla spíš ke žravosti mužů, nikoli výjimečné. Mají totiž vhodný argument – přece vás v tom přibírání nenechají!

  • Tvar břicha všechno prozradí

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Vaše bříško je jako věštecká koule. Máte ho spíš pokleslé dole? S největší pravděpodobností (opět asi tak padesát na padesát, že?) čekáte kluka. Když ho máte spíš nahoře, je to děvče. A co bříško do špičky? To je jasná holka. A kulaté břicho zase ukazuje na chlapečka.

    Rozhoduje i hnědá čára, která se vám táhne přes bříško. Když je krátká, je to ON, je-li dlouhá, je to ONA. Ovšem zaručit vám to samozřejmě nemůžeme!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Mateřská dovolená 2017: Kalkulačka mateřské

  • Kouzlo s prstýnkem

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nezapomeňme tedy ani na test s vlasem a prstýnkem. Je to jednoduché a přinejmenším se pobavíte. Nad rozevřenou dlaní nechte prstýnek zavěšený na vlastním vlasu. Když se prstýnek houpe kyvadlově, čekáte kluka, a pohybuje-li se do kroužku, je to holka. Tento test si pochopitelně nevyzkoušejí budoucí maminky s krátkými vlasy.

    Ať už na takové věci věříte nebo ne, nové možnosti v medicíně všechny tyto lidové tipy zatlačily do pozadí. Hlavním motorem byla zvědavost. Tu vám dnes relativně brzy ukojí ultrazvukové vyšetření, z něhož lze s jistotou na 90 procent určit pohlaví nenarozeného děťátka.

    Stoprocentní jistotu pak dostanete z vyšetření plodové vody. A ostatně na tom, jestli je to holka nebo kluk, nesejde. Pro všechny maminky je nejdůležitější, aby děťátko bylo zdravé. Ať už to bude kluk, pro kterého jste měla připravený tucet růžových oblečků, protože to přece mělo být všechno jinak!

    Mačkáte dětem palec při zkoušení bot? 5 chyb, které při jejich nákupu nedělat!

    Mačkáte dětem palec při zkoušení bot? 5 chyb, které při jejich nákupu nedělat!

    Nákup jakýchkoliv bot bývá sám o sobě těžký a náročný. Víte však, jakých kritérií byste si měli všímat, když neobouváte sebe, ale míříte do oddělení…celý článek

    30 vět, které říkáme dětem, a přitom jsou hloupé a zbytečné

    30 vět, které říkáme dětem, a přitom jsou hloupé a zbytečné

    Možná budete oponovat, že žádnou takovou neříkáte. Možná ne, ale máte nějakou jinou, kterou otáčíte dokola jako obehranou desku. Těchto třicet vět…celý článek

/
Autor: Maminka.cz
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku