10 tipů, jak s dětmi přežít každé všední ráno a nezabít je

  • 10 tipů, jak s dětmi přežít každé všední ráno a nezabít je
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    13. prosince  2016 
     06:00

    Dostat se z domu v ranních hodinách s dětmi v klidu a na čas je občas heroický výkon zvlášť, jste-li pracující matka. Třicetiminutová příprava, kterou uděláte předchozí večer, vám zásadně usnadní ranní rutinu. Toto jsou rady životních  kouček Amber Rosenbergové a Teressy Moore Griffinové, které vám pomůžou zbavit se ranního stresu a nedochvilnosti.

  • Sjednoťte svůj šatník

    ..
    ..
    Autor: Shutterstock.com

    Vybudujte svůj šatník v jednoduché paletě barev a připravte si sadu oblečení, řekněme třeba černé kalhoty, barevnou košili, spodní prádlo a svrchník. „Někteří mí klienti mají šatník pouze v jedné až třech barvách, protože jim to zásadně zjednodušuje život. Ušetříte spoustu času nad rozhodováním, co se k čemu hodí,“ říká Teressa Moore Griffinová. Jako bonus ušetříte spoustu peněz, které byste utratily impulzivními nákupy věcí, které se vám k ničemu nehodí.

  • Snídejte to samé

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Pestrost je sice kořením života, ale tu můžete odložit na večeři, kdy vás nehoní čas. Když budete každé ráno jíst to stejné nebo alespoň stejnou kategorii snídaňových potravin, jako jsou obiloviny nebo jogurty, ušetříte čas přemýšlením, co si dát k snídani. "Když si připravíte stejné jídlo každé ráno, odpadnou všechna rozhodnutí či diskuse," říká Griffinová a dodává "takový stereotyp vytvoří pocit klidu pro všechny členy domácnosti."

    Miminko a jeho neobvyklá chůva! Jakmile začne plakat, utěšuje ho

    Miminko a jeho neobvyklá chůva! Jakmile začne plakat, utěšuje ho

    Pláč nejmenších dětí je hodně pronikavý a tak to má být – cílem je přinutit nejbližší okolí, aby je utěšilo a uspokojilo jejich potřeby. A nakonec…celý článek

  • Odložte displeje a obrazovky

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Dejte si pauzu od sledování chytrých telefonů a tabletů ještě předtím, než vyrazíte do kanceláře. "Všichni máme sklon jako první věc po ránu zkontrolovat maily," říká Rosenbergová. „Ale to by mělo být omezeno na přibližně pět minut, kdy zjistíte, jestli v práci něco nehoří.“ A buďme upřímné, je tu slušná šance, že se po zavření schránky ještě na skok podíváte na Facebook či Instagram – a to vám vezme daleko víc času než původní kontrola pošty.

  • Přispat si nebo mít čas sama pro sebe?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Pokud jste rodiči malých dětí, pravděpodobně vás každé ráno budí jejich hlas, případně vám rovnou skočí do postele. Přemýšlejte o tom, jestli by vám půlhodinka v klidu s voňavou kávou neudělala příjemnější den. Nebo ho zlepší trocha spánku navíc? Zjistěte, co udělá váš den víc produktivní, a toho se držte. Pokud jste se až doteď probouzela až s dětmi, nastavení budíku o něco dříve může změnit váš den.

    Pravdivé fotografie: Jak skutečně vypadá život s dětmi

    Pravdivé fotografie: Jak skutečně vypadá život s dětmi

    Rodičovství je skvělá věc. Ale rozhodně to není procházka růžovou zahradou. Je to pěkná dřina, i když všechno běží hladce. Taky to u vás doma někdy…celý článek

  • Dejte si sprchu před spaním

    Při sprchování se pořádně opláchněte.
    Při sprchování se pořádně opláchněte.
    Autor: Shutterstock.com

    Bez ohledu na to, jak unavená jste na konci dne, vyplatí se sprchovat se před spaním místo toho, abyste se snažila tuto aktivitu nacpat do další stovky nezbytností ráno. Myslete na to tak, že večerní sprcha musí být zákonitě mnohem více relaxační a regenerační, když vám u ní některé z dětí nebuší na dveře. Také investujte do kvalitního suchého šamponu na vlasy. Ušetříte spoustu času, který by byl potřeba na klasické mytí, vysoušení a styling.

  • Zredukujte make up

    .
    .
    Autor: Shutterstock

    Stejně jako jste sjednotily oblečení, zvažte sjednocení kosmetické taštičky a ponechte si jen nejefektivnější kolekci kosmetických výrobků v barvách, které na vás vypadají nejlépe a které lze aplikovat do 10 minut.

    Jak vypadá porod: Fotografka nádherným způsobem zachytila příchod na svět

    Jak vypadá porod: Fotografka nádherným způsobem zachytila příchod na svět

    Každá žena, která má strach z porodu, by se měla podívat na fotky, jako jsou tyhle. Protože i když je z nich jasné, že jde o náročné okamžiky, v podání…celý článek

  • Večer se vypořádejte se všemi malými detaily

    žena, syn, dítě, kniha, učit, učení
    žena, syn, dítě, kniha, učit, učení
    Autor: Shutterstock

    Všechny věci, které můžete připravit večer, udělejte. Rosenbergová navrhuje poté, co jsou děti v posteli, připravit kávu, nabít telefony, zkontrolovat úkoly a vůbec dělat cokoliv, co může být provedeno v předstihu. "Pokud jsou vaše děti už dost staré, delegujte na ně některé nebo všechny z úkolů, které jsou schopny zvládnout. Nebo ještě lépe na těchto úkolech pracujte společně, budete tak trávit čas jako rodina a zároveň se připravíte na další den."

  • 8. Připravte si oblečení na druhý den

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ať už máte připravené sety oblečení nebo si chcete každý den namíchat nový styl, vyplatí se o své oblečení i o oblečení vašich dětí postarat se večer předem. Vybrané outfity ponechávají jen malý prostor pro ranní šílenství u skříně a zabraňují tvorbě hromádek zkoušeného a odhazovaného oblečení.

  • 9. Rozdělte úkoly

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Zbytečně si nehrajte na hrdinku. Pokud jsou vaše děti dost staré, ať si svoje věci obstarají samy. "Udělejte jen to, co jiní udělat nemohou. Mnohé maminky pro své děti dělají i to, co by se děti měly naučit udělat samy. Čím více věcí se děti naučí udělat pro sebe samostatně, tím sebevědomější a nezávislejší se budou cítit,“ říká Griffinová.

  • 10. Připravte si kabelky, batohy či aktovky k okamžitému odchodu

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Mami, kde je moje…? Každá matka zná důvěrně tuto větu a obvykle zazní zrovna, když se chystá k odchodu. Nachystejte si vše, co ten den budete potřebovat ke dveřím, zabráníte tak zbytečným návratům pro zapomenuté věci.

    Super trik: Otec uspal dítě za pouhých 41 sekund!

    Super trik: Otec uspal dítě za pouhých 41 sekund!

    Zdá se, že problémy rodičů s uspáváním nejmenších dětí může vyřešit obyčejný papírový ubrousek. Nebo to tak alespoň vypadá podle tohoto videa, které…celý článek

    Nejroztomilejší fotky královských dětí George a Charlotte: Jak rostou?

    Nejroztomilejší fotky královských dětí George a Charlotte: Jak rostou?

    Děti jednoho z nejsledovanějších párů na světě rostou jako z vody a jsou čím dál tím roztomilejší. Podívejte se na téměř třicítky nejhezčích fotek…celý článek

/
Autor: Radka Pilzová
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku