Máte nešikovné dítě, které vůbec nekreslí? Takhle ho to bude bavit

Video se připravuje ...
Problémy s jemnou motorikou? Razítka ji zlepší u dětí, které nerady kreslí
VIDEO: Supermámy/Adriana Krátká
Sdílej na facebooku
7. května  2017 
 06:00

Problémy s jemnou motorikou má v době zápisu do první třídy i v dalších letech školy čím dál více dětí, tvrdí učitelé. Tvrdí, že velkou vinu nese moderní elektronika, která děti zabaví místo toho, aby nudu zaháněly třeba kreslením a vybarvováním. Může být, ale také je spousta holek a zvláště kluků, které kreslení ani žádné podobné tvoření nebaví. Co s nimi? 

Mému synovi bude za necelý měsíc šest. Před pár dny namaloval takový trochu šišatý domeček. Popravdě řečeno, poznat v tom domeček nebylo jednoduché, ale pro naši rodinu to byl pokrok. Syn kreslení úspěšně bojkotuje celé roky, teď vzal sám do ruky tužku a začal kreslit.

Už předtím jsme se snažili mu ruce a prsty nějak rozhýbat, protože je jasné, že to bude potřebovat, až se bude učit psát. Osvědčila se nám třeba razítka, dostatečně velká, aby se s nimi dobře tisklo a zároveň aby se s jejich pomocí dal vytvořit obrázek s příběhem a ten aby se případně dal vybarvit či vymalovat. 

Jak na to ukazuje právě následující video:

Video se připravuje ...
Problémy s jemnou motorikou? Razítka ji zlepší u dětí, které nerady kreslí • VIDEO: 

Logopedka Iva Kašparová, která se věnuje právě práci s dětmi, které mají podobné problémy, tvrdí, že při práci s razítky si dítě procvičuje a uvolňuje ruku podobně, jako kdyby kreslilo. Zároveň ho výtvarná práce s nimi bude dost možná bavit, kdežto ke kreslení byste ho přimět nemuseli. 

Martina Linková ze společnosti Aladine, která tato razítka používá například v dětských výtvarných dílnách, rozhodně doporučuje, aby rodiče nechali na dítěti třeba volbu tématu razítek – takže pro milovníky dinosaurů dinosaury, pro holky víly a podobně. 

Kdy vlastně mají rodiče řešit, že dítěti psaní a kreslení moc nejde? Podívejte se!

Video se připravuje ...
Kdy mají rodiče řešit, že dítě drží pastelku nebo tužku úplně špatně? • VIDEO: 

Princezna Charlotte slaví druhé narozeniny! Takhle vypadá právě teď!

Princezna Charlotte slaví druhé narozeniny! Takhle vypadá právě teď!

Dcera královského páru Kate (34) a Williama (35) má před sebou další narozeninovou oslavu. Narodila se 2. května 2015 a teď ji čekají dvě svíčky na…celý článek

Maturita 2017: Příšerná témata slohovek! Viděli v Cermatu nějaké mladé lidi?

Maturita 2017: Příšerná témata slohovek! Viděli v Cermatu nějaké mladé lidi?

Můj nejstarší syn tenhle týden začal maturovat. Jako asi sedmdesát tisíc jeho vrstevníků psal v úterý slohovou práci. Dost je lituju, témata, z nichž…celý článek

 

 

 

 

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku