Dívku zneužíval její bratranec: Bála se, že jí to nikdo neuvěří

Dívku zneužíval její bratranec: Bála se, že jí to nikdo neuvěří
Foto: Shutterstock
Sdílej na facebooku
30. dubna  2016 
 06:00

Pro týrané a zneužívané děti bývá mnohdy jejich situace o to těžší, že se nemají komu svěřit. Podobně jako dívka z následujícího příběhu, které nakonec pomohlo pražské Dětské krizové centrum. V jeho prospěch pořádá v pátek 20. května Kühnův dětský sbor mimořádný benefiční koncert v multikulturním prostoru Jatka 78. 

Zazvonil telefon. Na Lince důvěry to není nic neobvyklého. Vždyť sem přece volají děti, které potřebují pomoct v nelehké situaci. Když pracovník zvedl telefon a představil se jménem linky, na druhé straně bylo chvíli ticho. Až pak se ozval dívčí hlas, holčičce mohlo být podle odhadu tak sedm osm let, hlas měla smutný, mluvila vyhýbavě. Nakonec se však odvážila promluvit.

Mýty o zneužívání: Většině dětí ublíží děda nebo tatínek, ne cizí lidé!

Mýty o zneužívání: Většině dětí ublíží děda nebo tatínek, ne cizí lidé!

"Kdyby ti nějaký pán nabízel bonbon nebo ti říkal, že ti doma ukáže sbírku autíček, nesmíš s ním mluvit. Může ti ublížit!" Ano, to je sice pravda a…celý článek

"Dobrý den, já vůbec nevím, jak začít, těžko se mi o tom mluví. Ale můj bratranec se ke mně chová nějak divně. Chodí za mnou, když naši nejsou doma, mám ho ráda, ale jinak než asi on mě," začala dívenka a pokračovala o častých návštěvách jejího pokoje a o tom, jak se jí bratranec dotýkal na intimních místech. Tyto doteky jsou jí nepříjemné, ale bratranec naléhá. Holčička by chtěla, aby za ní nechodil, ale neví, jak to má udělat, bratranec je velký, o více než deset let starší. 

Místo pokračování hovoru se holčička rozplakala, takže ji odborník chvilku nechal, aby si mohla odžít své pocity, a po chvilce jí potvrdil, že její pocity jsou úplně v pořádku a že ji nikdo nemůže nutit, aby dělala něco, co je jí nepříjemné. A že má právo říci ne. Dívka přesto cítí obrovský pocit viny.

Nejroztomilejší fotky královských dětí George a Charlotte: Jak rostou?

Nejroztomilejší fotky královských dětí George a Charlotte: Jak rostou?

Děti jednoho z nejsledovanějších párů na světě rostou jako z vody a jsou čím dál tím roztomilejší. Podívejte se na téměř třicítky nejhezčích fotek…celý článek

Pak se odborník snažil z dívky dostat, zda má někoho, komu skutečně důvěřuje a komu by se mohla se svým trápením svěřit. A kdo by ji případně mohl doprovodit na návštěvu Dětského krizového centra. Holčička mluvila o babičce s tím, že se jí svěří. Druhý den volala dívka znovu. Tentokrát byla u hovoru i babička, která po krátké chvíli hovor přebrala. Pracovník babičce a holčičce vysvětlil, jak to v centru chodí.

Babička volala do ambulance Dětského krizového centra, objednala se na osobní schůzku. Byla v naprostém šoku. Vždyť je to rodina! Bála se, že se taková situace vůbec nedá zvládnout, ale po konzultaci přímo v centru byla klidnější. O to těžší byl osobní pohovor s odborníky pro malou holčičku, která příště přišla s babičkou. 

...
...
Autor: DKC
Bojí se, co se bude dít, co všechno bude muset popsat – do telefonu totiž neřekla všechno. Ale asi je to pořád lepší než strach, že se bratranec zase objeví ve dveřích jejího pokoje. Prostor centra naštěstí vypadá spíše jako herna a povídání s psycholožkou je vlastně docela příjemné. Je to dlouhá cesta, ale díky ní bude vše lepší. Dívka je ráda, že může do Dětského krizového centra přijít znovu. Obavy z toho, že jí nikdo neuvěří nebo že ji někdo odsoudí s tím, že to je její vina, jsou pryč.

Benefiční koncert ve prospěch krizového centra se koná v pátek 20. května 2016 od 20 hodin, organizátoři vybrali nový multikulturní prostor Jatka 78 v Holešovické tržnici v Praze 7. Lístky k mání jsou na stránkách Jatek. Dětské krizové centrum pracuje s nejzávažnějšími případy sexuálního zneužívání, týrání a zanedbávání. Za dobu existence poskytlo odbornou péči více než 5800 ambulantních klientů / ohroženým dětem. Prostřednictvím Linky důvěry přijalo přes 46 000 kontaktů. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku